Opleidingsploeg Soudal Quick-Step versterkt zich met Mathijs Van Strijthem
foto: Cor Vos
vrijdag 7 juni 2024 om 13:09

Opleidingsploeg Soudal Quick-Step versterkt zich met Mathijs Van Strijthem

Het Soudal Quick-Step Development Team heeft zich versterkt met de 18-jarige Mathijs Van Strijthem. De talentvolle junior rijdt vanaf aankomend seizoen (2025) voor de opleidingsploeg van The Wolfpack.

Van Strijthem komt aankomende winter over van Van Moer Logistics Cycling Team. Bij dit clubteam wist de 18-jarige renner indruk te maken door zich recent tot Belgisch Kampioen te kronen, de Vlaams-Brabantse Pijl op zijn naam te schrijven en kort te eindigen in andere eendagskoersen in eigen land.

Van Strijthem hoefde niet lang na te denken over zijn overstap. “Ik ben blij om deel uit te maken van het team. Deze organisatie heeft een geschiedenis in het ontwikkelen van jonge renners en een geweldige traditie in de klassiekers, dus voor mij was het een gemakkelijke beslissing.” De jonge renner wil de komende jaren de nodige stappen zetten en zich tonen, zo geeft hij aan op de site van zijn nieuwe ploeg.

Ook teammanager Bart Roosens is blij met zijn nieuwe aanwinst. “Mathijs is een van de jonge talentvolle Belgen die we zeker in ons team wilden hebben.” Volgens Roosens is de junior gemaakt voor eendagskoersen en beschikt hij over een sterke sprint na een zware koers. “Dus we zijn uiteraard heel blij dat hij voor ons komt racen”, sluit de teammanager af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.