Opluchting bij Alpecin-Deceuninck: geen breuken vastgesteld bij Jonas Rickaert na val
foto: Cor Vos (archief)
maandag 24 juni 2024 om 14:51

Opluchting bij Alpecin-Deceuninck: geen breuken vastgesteld bij Jonas Rickaert na val

Jonas Rickaert staat zaterdag gewoon aan de start van de Tour de France. Er leek zich na een valpartij op het BK wielrennen in Zottegem een doemscenario te voltrekken, maar medische onderzoeken toonden aan dat Rickaert geen breuken heeft opgelopen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Het was zondag toch even schrikken voor Alpecin-Deceuninck op het BK in Zottegem. Rickaert, de vaste lead-out van Jasper Philipsen, greep na een valpartij direct naar zijn pols. De valpartij gebeurde ruim 20 kilometer voor de finish, vlak voor het begin van de slotronde op het lokale parcours. Rickaert lag bij een valpartij met ongeveer vijf renners en bleef op de grond zitten, terwijl hij naar zijn pols greep. Kermend van de pijn bleef hij liggen.

Gelukkig voor Rickaert is de schade te overzien. Bij de eerste medische onderzoeken kwamen geen breuken of andere ernstige blessures aan het licht. Dit is een opluchting voor de ploeg, want Rickaert is een zeer belangrijke schakel in de sprinttrein van Philipsen.

De 30-jarige Rickaert zal zaterdag in Florence dan ook gewoon van start gaan in de 111e Tour de France. De selectie van Alpecin-Deceuninck bestaat verder uit kopmannen Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel en Gianni Vermeersch, Axel Laurance, Søren Kragh Andersen, Robbe Ghys en Silvan Dillier.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.