Opmerkelijk: Hulst eerste TV-cross in vijf jaar zonder Belgen op podium
foto: Photopress.be
maandag 18 februari 2019 om 14:16

Opmerkelijk: Hulst eerste TV-cross in vijf jaar zonder Belgen op podium

Mathieu van der Poel, Lars van der Haar en Tim Pidcock schreven gisteren in de Hulstse Brico Cross een beetje geschiedenis door voor een unieke top drie te zorgen: voor het eerst in meer dan vijf jaar stond immers geen mannelijke Vlaming op het podium van een TV-cross in België en Nederland.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Twee Nederlanders en een Brit bevolkten gisteren het podium in Hulst. Drie toppers, voor alle duidelijkheid. En toch was het podium ongezien. Het was namelijk maar liefst 5 jaar, 1 maand en 22 dagen geleden dat een podium van een heren elite veldrit die in de Lage Landen rechtstreeks op het scherm te zien was, het moest doen zonder een Vlaming.

Exact 1879 dagen – meer dan 268 weken – hebben we daar moeten op wachten. Op 26 december 2013 won Lars van der Haar de wereldbekermanche in Heusden-Zolder. Van der Haar werd toen op het podium geflankeerd door respectievelijk Martin Bina en Zdenek Stybar. De beste Belg daar op het Circuit van Terlaemen was Rob Peeters met een vijfde plaats.

Van der Poel, Van der Haar en Pidcock schreven gisteren dus, zonder het zelf te beseffen, toch een stukje geschiedenis. Geen van hen zal er de voorbije nacht wakker van gelegen hebben, maar het is wel een leuk weetje.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.