Opmerkelijk: Hulst eerste TV-cross in vijf jaar zonder Belgen op podium

Door , maandag 18 februari 2019 om 14:16
Opmerkelijk: Hulst eerste TV-cross in vijf jaar zonder Belgen op podium

foto: Photopress.be

Mathieu van der Poel, Lars van der Haar en Tim Pidcock schreven gisteren in de Hulstse Brico Cross een beetje geschiedenis door voor een unieke top drie te zorgen: voor het eerst in meer dan vijf jaar stond immers geen mannelijke Vlaming op het podium van een TV-cross in België en Nederland.


Twee Nederlanders en een Brit bevolkten gisteren het podium in Hulst. Drie toppers, voor alle duidelijkheid. En toch was het podium ongezien. Het was namelijk maar liefst 5 jaar, 1 maand en 22 dagen geleden dat een podium van een heren elite veldrit die in de Lage Landen rechtstreeks op het scherm te zien was, het moest doen zonder een Vlaming.

Exact 1879 dagen – meer dan 268 weken – hebben we daar moeten op wachten. Op 26 december 2013 won Lars van der Haar de wereldbekermanche in Heusden-Zolder. Van der Haar werd toen op het podium geflankeerd door respectievelijk Martin Bina en Zdenek Stybar. De beste Belg daar op het Circuit van Terlaemen was Rob Peeters met een vijfde plaats.

Van der Poel, Van der Haar en Pidcock schreven gisteren dus, zonder het zelf te beseffen, toch een stukje geschiedenis. Geen van hen zal er de voorbije nacht wakker van gelegen hebben, maar het is wel een leuk weetje.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.