Opmerking Adrie van der Poel zorgt voor commotie
foto: Marcel Koch
maandag 5 februari 2018 om 17:00

Opmerking Adrie van der Poel zorgt voor commotie

Adrie van der Poel heeft voor ophef in België gezorgd door zijn uitspraken tijdens het WK veldrijden in Valkenburg. Volgens commentator Michel Wuyts insinueert Van der Poel met zijn uitspraken dopinggebruik bij wereldkampioen Wout van Aert. “Adrie van der Poel insinueert en dat is een gevaarlijk spel”, aldus Wuyts tegenover Sporza.

“Als het verschil tot twee minuten oploopt, is dat niet normaal. Dan mag je nog iets slechter zijn. Hij rijdt rond, maar hij ademt niet”, zei Van der Poel tijdens de live-uitzending van Sporza.

“Uit zijn woorden zou je kunnen afleiden dat Wout van Aert medisch begeleid is en cortisonen genomen heeft”, stelt Wuyts.

Het is niet de eerste keer dat er insinuaties zijn omtrent Van Aert. Vorig jaar hadden Kevin Pauwels en Mathieu van der Poel hun medisch formulier via Twitter gedeeld. Toen werd geïnsinueerd dat de wereldkampioen niet mee wilde doen vanwege een attest die hij had gekregen voor zijn knieblessure.

Update 17:00
Adrie van der Poel heeft inmiddels gereageerd. “Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen, maar men denkt nu dat er iets is. Ze hebben het bij het verkeerde eind”, vertelt hij aan Sporza. “Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment. Daar lach ik mee als ik fietsclinics geef. Dat is een teken dat de conditie goed is en dat alles goed loopt”, legt hij uit. “Veldrijden is een momentopname en dat was gisteren ten volle voor Wout. In de toekomst zal het misschien anders zijn.”

RIDE Magazine
144 Reacties
Sorteer op:
1 2 3 6
5 februari 2018 13:10
Ik had niet het idee dat hij dit insinueerde, maar meer bedoelde dat als Van Aert zo makkelijk rijdt dat er weinig aan te doen is. En dat hij 2 minuten wegrijdt zegt meer over Van der Poel dan over Van Aert.

edit wf: niet generaliseren svp
5 februari 2018 13:12
De uitspraken waren in het heetst van de strijd natuurlijk, maar oliedom. Hij verliest zijn koppie nog al eens! Gelukkig is Matthieu zelf meestal een stuk redelijker.
5 februari 2018 13:15
Ik hoor Adrie helemaal niets insinueren. Ze leggen zich neer bij de superioriteit van van Aert. Punt. Wuyts gaat er cortisonen bij halen, rare snuiter.
5 februari 2018 13:16
Rare ophef inderdaad. Ik haal hier echt niet uit dat hij insinueert dat WvA hier aan doping doet. Klinkt meer als respect voor de soepelheid waar WvA mee rond reed gisteren.
5 februari 2018 13:16
Op het moment dat Adrie dat zei, reageerde Sporza heel anders. Het werd gezien als een complimenteuze analyse en nu opeens als een aantijging. Raar en onnodig. Tenzij...
5 februari 2018 13:17
Ik weet niet of Adrie van der Poel bewust, onbewust of uberhaupt iets insinueert. Ik denk dat hij gewoon doelde op het verbluffend sterk rijden van Van Aert en dat daar niets tegen in het brengen was door VDP na 1,5 ronde. Wuyts probeert als journalist wat olie op het vuur te gooien.
Ik ga ervanuit dat Van Aert gewoon schoon wereldkampioen is geworden totdat het tegendeel is/wordt bewezen. Het grote "krachts" verschil kan misschien reden tot twijfels/insinuaties geven, maar ik leg dat toch neer bij het minder presteren/ uit de verf komen van VDP op zo'n zware modderige omloop.
5 februari 2018 13:18
Tsja, de heren van Sporza zijn allicht goed ingevoerd dus misschien zien die wel meer verbanden dan de relatieve buitenstaander A3 v/d Poel... Rare stekelige reactie van Wuyts.
5 februari 2018 13:19
Wuyts insinueert dat Adrie insinueert..
5 februari 2018 13:19
Mijn ironische emoticons ( o.a knipoog) zijn er niet bij geplaatst
5 februari 2018 13:20
Wuyts is niet onafhankelijk, deze man heeft in zijn commentaar en analyses een geel/zwarte Vlaamse bril op. Ziet overal een aanval in op het superieure Vlaamse wielrennen. Jammer hierdoor krijgt de gouden medaille van Wout ten onrechte een andere kleur.
5 februari 2018 13:20
Ik vind dit ook erg vreemd, op het moment van het interview zag Wuyts er geen graten in en nu opeens legt hij die link met cortisone? Is er misschien nadien nog iets off the record gezegd door AVDP? Of is Wuyts zijn verstand kwijt?
5 februari 2018 13:23
Wil best geloven dat pa VDP iets insinueerde, maar snap niet dat je dit wil gaan opkloppen. Ik denk dat niemand van die woorden wakker lag, tot Wuyts dit zo nodig moest uitvergroten.
5 februari 2018 13:27
Bejubelen mag wel maar vraagstekens stellen niet natuurlijk, Wout trapte gewoon 50 watt meer dan op een doordeweekse dag, net Kortjakje.
5 februari 2018 13:30
Wat een kul van wuyts. Jammer. van Aert was gisteren gewoon super. MvdP minder. klaar
5 februari 2018 13:32
Dit moet tot de bodem worden uitgezocht. Die renner die wint is heel het seizoen eraf gereden door vam der Poel. En nu wint die met 2 minuten voorsprong!! Kampioenschaprenner zeggen ze dan. Jaja...
5 februari 2018 13:32
Die Wuyts... knettergek die kerel. Je kan natuurlijk ook gewoon luisteren naar wat Adrie zegt, zit niks van cortisonen tussen. Het is een vaststelling, en laten we eerlijk zijn, wat v Aart gisteren deed was ook niet normaal.

Wuyts wil gewoon weer eens laten zien dat hij de enige is die tussen de woordjes door kan luisteren en verzint er een stukje bij. Niet gezegd, en nu toch gezegd. Op conto van een van de grootste NL klasbakken die er is geweest. Moet je daar nou zoveel jaar commentaar voor hebben gegeven...
5 februari 2018 13:33
Tuurlijk insinueert hij iets. Kijk/luister maar eens: http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/veldrijden/1.3138369

Hij zegt o.a. dat hij al had gehoord van insiders dat er aan Wout niets te doen zou zijn. Maar dat hij dat niet aan Mathieu heeft gezegd. Vreemd hoor.
5 februari 2018 13:34
Niet echt onverwacht ook van Adrie. We zijn al wat meer gewend. Gewoon negeren en een voorbeeld nemen aan zijn zoon.
5 februari 2018 13:39
@schipperaar Goed gepiekt heet dat, na een trainingsstage op (vermoedelijke) hoogte als we toch even door gaan met insinueren. Mathieu trapte gisteren ook 50 watt meer dan op de doordeweekse (donder)dag.... maar kwam gisteren wat wattage tekort.
Maar misschien snijd je hier wel een interessant item aan - vergelijken van wattages (al moest er voornamelijk veel gelopen geworden). Verschillen tussen Hoogerheide (de week ervoor) en Cauberg gisteren, plus met een vergelijkbare cross de Citadel in Namur.
5 februari 2018 13:39
Ben het met de meeste hier eens. Het is vooral Michel die wel heel specifiek interpreteert. Adri zegt zelfs dat ze zich er gemakkelijk bij neerzullen leggen. Alles voor de kijkcijfers natuurlijk... en Michel moet z'n eigen positie natuurlijk ook veiligstellen als expert. Dan moet je soms zulke uitspraken doen om "interessant" te blijven. Wat de waarheid ook is, het blijft prachtig dat de 2 echte hoofdrolspelers, Matje en Wout, de modder uitsluitend gebruiken om er doorheen te rijden.
5 februari 2018 13:41
Per direct levenslange schorsing voor Wuyts... dit is zeer zeer suggestieve verslaggeving...kan de wielersport, waarvan hij ook riant leeft middels allerhande zij-schnabbels, op dit moment even missen.... VRT, grijp in en verlos ons van die zelfverklaarde wieler- proffessor....
5 februari 2018 13:41
Wuyts weet meer en schuift het bij Adrie in de schoenen
5 februari 2018 13:42
Het lijkt mij de journalistieke verplichting voor Wuyts om uit te zoeken of Wout van Aert medisch begeleid is en cortisonen genomen heeft. En niet de journalistieke verplichting om schijn van lasteren tegen te krijgen.
5 februari 2018 13:45
Wat een klootzak en oproerkraaier die Wuyts! Als je dat haalt uit de woorden van AVDP... hoe moet je dan zeggen dat je van je stoel valt van iemands niveau?!?
5 februari 2018 13:46
Mijn eerste gedachte was ook dat Adrie helemaal niets insinueert, maar later op de dag re-tweet hij een tweet die openlijk Van Aert beschuldigt.
De oude VDP kan nog wat leren van zijn zonen...
1 2 3 6

Om te reageren moet je ingelogd zijn.