Opnieuw goud voor Nederland op vierde dag WK baanwielrennen
foto: Cor Vos
zondag 3 maart 2019 om 11:07

Opnieuw goud voor Nederland op vierde dag WK baanwielrennen

Overzicht De vierde dag van het WK baanwielrennen in het Poolse Pruszków heeft opnieuw twee Nederlandse wereldkampioenen opgeleverd. Kirsten Wild en Amy Pieters waren de beste rensters op de koppelkoers. Zij bleven het Australische duo Georgia Baker en Amy Cure nipt voor. Daarnaast greep Jan-Willem van Schip nest naast de medailles op het omnium: hij werd vijfde.

Koppelkoers 30 km – vrouwen
Amy Pieters en Kirsten Wild toonden zich dus de sterkste op de koppelkoers. Dat deden zij door tijdens de eerste zes sprints direct hun slag te slaan: ze eindigden er steevast bij de eerste twee. Na een korte onderbreking – de wedstrijd werd stilgelegd door een aantal valpartijen – kregen zij toch nog concurrentie van een Australisch koppel. Georgia Baker en Amy Cure kwamen nog akelig dichtbij, maar kwamen net tekort om Pieters en Wild nog van hun wereldtitel af te houden.

Kirsten Wild en Amy Pieters veroverden het goud – foto: Cor Vos

Uitslag
flag-nr1 flag-nl Amy Pieters en Kirsten Wild
flag-nr2 flag-au Georgia Baker en Amy Cure
flag-nr3 flag-dk Amalie Dideriksen en Julie Leth


Omnium – mannen
Jan-Willem van Schip won vrijdag nog een gouden medaille op de puntenkoers, maar stond een dag later alweer aan de start van het omnium, een onderdeel waar hij opnieuw een kanshebber voor de medailles was. Met een vijfde plaats moest de Nederlander genoegen nemen. Vorig jaar eindigde Van Schip nog als tweede op het WK omnium in Apeldoorn. De winst dit jaar ging naar Campbell Stewart, die Benjamin Thomas en Ethan Hayter achter zich hield. Stewart had in de afsluitende puntenkoers de macht gegrepen.

Uitslag
flag-nr1 flag-nz Campbell Stewart
flag-nr2 flag-fr Benjamin Thomas
flag-nr3 flag-gb Ethan Hayter


Individuele achtervolging – vrouwen
Op de individuele achtervolging was het de Australische Ashlee Ankudinoff die de wereldtitel bemachtigde. Ankudinoff bleef in de finale van de individuele achtervolging Lisa Brennauer voor, die tijdens de kwalificaties nog wel de snelste tijd had neergezet. Derde werd de Duitse Lisa Klein, die in de strijd om het brons afrekende met Kirstie James. Er deden geen Nederlanders mee op dit onderdeel.

Uitslag
flag-nr1 flag-au Ashlee Ankudinoff
flag-nr2 flag-de Lisa Brennauer
flag-nr3 flag-de Lisa Klein


500m tijdrit – vrouwen
Op de 500 meter tijdrit bij de vrouwen is de wereldtitel gegaan naar de Russische Daria Shmeleva. Zij reed de 500 meter in 33,012 seconden, waarmee ze sneller was dan Olena Starikova (33,307 seconden) en de Australische Kaarle McCulloch (33,419 seconden). De 22-jarige Nederlandse Kyra Lamberink eindigde op de zesde plaats. De Overijsselse klokte een tijd van 33,972 seconden.

Daria Shmeleva was de beste op de 500 meter tijdrit – foto: Cor Vos

Uitslag
flag-nr1 flag-ru Daria Shmeleva
flag-nr2 flag-ua Olena Starikova
flag-nr3 flag-au Kaarle McCulloch

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.