Opnieuw hartproblemen voor Klaas Lodewyck: geen Giro
foto: Sirotti
donderdag 7 mei 2015 om 18:35

Opnieuw hartproblemen voor Klaas Lodewyck: geen Giro

Klaas Lodewyck moet de Giro d’Italia aan zich voorbij laten gaan. De Belg kreeg van de dokter te horen dat er wellicht opnieuw problemen aan zijn hart zijn. Hierdoor mag hij, van diezelfde dokter, overmorgen niet starten in de Ronde van Italië. “Ik ben enorm ontgoocheld”, reageert Lodewyck bij Sporza op het slechte nieuws.

Lodewyck kreeg drie weken rust voorgeschreven, nadat hij voor een routineonderzoek bij zijn dokter langs was geweest. “Dit is een grote verrassing voor mij”, zegt Lodewyck. “In de Tour de Yorkshire liep alles op wieltjes. Ik voelde me elke dag sterker, waardoor ik het gevoel had dat ik een goeie Giro kon rijden.” De renner van BMC werd vorig jaar geopereerd omdat hij last had van hartritmestoornissen. De operatie slaagde wonderbaarlijk goed en hij mocht opnieuw meedoen aan wedstrijden bij de profs. Lodewyck zag zijn voorjaar in rook opgaan vanwege een gebroken sleutelbeen. Zijn gedwongen afmelding voor de komende Giro is een nieuwe klap voor de Belgische hardrijder.

“Klaas moet nu drie weken relatieve rust houden en dan wordt hij opnieuw onderzocht. Daarna zullen we kijken of en wanneer hij opnieuw mag koersen. BMC is het helemaal eens met de keuze om Klaas aan de kant te houden. Dit is voor hem de beste beslissing”, aldus BMC-arts Max Testa. Amaël Moinard is opgeroepen als vervanger voor Lodewyck. De Fransman was met zijn familie op vakantie, maar moet nu alsnog opdraven voor de eerste grote ronde van het seizoen.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2015 18:53
Als hij werkelijk weer hartproblemen heeft kon dat weleens einde carrière zijn voor Lodewijk. Voor hem te hopen dat het meevalt en hij snel weer in koers kan komen.
7 mei 2015 18:54
Je zou ook maar ineens opgeroepen worden voor 3 weken koers 2 dagen vantevoren.
Is toch wel vreemd denk ik. Ik zou raar opkijken als mijn baas nu ineens zei dat ik vrijdagavond klaar moet staan voor een zakenreis van drie weken.
7 mei 2015 18:57
Ze harden bij BMC gewoon moeten starten met 8 want dit slaat nergens op iemand onder zijn vakantie oproepen. En let op mijn woorden monaird zal na 4 dagen afstappen.
7 mei 2015 19:15
Nou nou... Meestal wijzen ze een eerste reserve aan, dus helemaal onverwacht moet dit niet zijn voor Moinard. Daarnaast is hij gewoon een prof en dit hoort er ook bij.
7 mei 2015 19:20
Erg vervelend voor hem. Hopen dat hij en andere renners die hieraan geopereerd zijn (Gesink bv.) in de toekomst van deze ellende blijven bespaard.
7 mei 2015 19:41
Moinard weet dat hij eerste reserve is, als het goed is; wellicht dat hij gewoon een lang weekend naar de camping is; of juist in Italie op vakantie en daarom opgeroepen :) Zoals Farazijn ooit mocht opdraven omdat hij het dichts in de buurt van de Tour was; hij zal geen vakantie naar Thailand hebben geboekt neem ik aan.
7 mei 2015 19:52
Voor Contador draaide het toch goed uit om van het strand de Giro te starten ...
7 mei 2015 20:02
En de Deense voetballers kregen in 1992 tien dagen voor het Europees kampioenschap te horen dat ze moesten invallen voor Joegoslavië. En wie won er ook alweer? Nou zal Moinard de Giro niet winnen, maar ik zie ook niet in waarom hij na een paar dagen zou moeten afstappen.
7 mei 2015 20:36
@Verweggistan: Was ook het eerste dat mij door het hoofd schoot. Een rush op de autosnelweg richting tourstart. Maar denk dat dit niet meer van deze tijd is, toch niet om een mooie prestatie neer te zetten in een grote ronde.
7 mei 2015 20:43
Verschrikkelijk voor Lodewyck, die moet nu jammer genoeg echt zijn keuze van metier gaan overpeinzen...
7 mei 2015 21:14
Moinard zal opgeroepen zijn vooral voor de ploegentijdrit. Niet handig als je daar met 8 man moet starten. Maar het 'leed' voor Moinard is natuurlijk niets vergeleken met dat van Lodewyck. Heel rot voor hem...
8 mei 2015 08:15
Spijtig voor Lodewijk, ziet er ook niet goed uit voor zijn verdere carrière.

off-topic : de BMC-arts, is die familie van youtubefenomeen Chuck Testa? : https://www.youtube.com/watch?v=LJP1DphOWPs :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.