Opnieuw moeilijke dag voor Visma | Lease a Bike in Ronde van Zwitserland
Foto: Cor Vos
vrijdag 14 juni 2024 om 18:10

Opnieuw moeilijke dag voor Visma | Lease a Bike in Ronde van Zwitserland

Visma | Lease a Bike kwam niet goed voor de dag in de ultrakorte etappe in de Ronde van Zwitserland. Vooral kopman Cian Uijtdebroeks, die voor de etappe nog als negende in het algemeen klassement stond geklasseerd, kwam niet in het stuk voor.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Met maar 42 kilometer, waarvan de eerste 35 kilometer in dalende lijn en de laatste 7 kilometer steil bergop, was het een bijzondere rit”, stelt ploegleider Marc Reef in het persbericht van de ploeg. “Het peloton kende een vliegende start, want binnen een minuut of veertig waren ze aan de voet van de klim. Vanaf daar lag het tempo direct hoog.”

Daarop moesten de renners van de gele brigade ook vrij snel passen. “Er was geen moment om rustig op adem te komen. Helaas hadden Cian, Wilco en Ben het vandaag lastig. Ze konden uiteindelijk niet met de besten mee. We gaan zien wat we nog kunnen uitrichten in het slotstuk van deze Ronde van Zwitserland.”

Kelderman kwam uiteindelijk als eerste renner van de ploeg over de aankomst, op 1:21 van winnaar Joao Almeida. Ben Tullett gaf 1:41 toe, terwijl Uijtdebroeks – bijgestaan voor ploegmaat Attila Valter – pas als 39e op 3:29 doorkwam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.