Opnieuw prijs voor Milan: “Wiel van Merlier was het perfecte wiel”
woensdag 15 mei 2024 om 17:07

Opnieuw prijs voor Milan: “Wiel van Merlier was het perfecte wiel”

Feest in Francavilla Al Mare voor de man in de paarse puntentrui. Jonathan Milan katapulteerde zichzelf in de laatste meters voorbij Tim Merlier, goed voor zijn tweede ritzege van deze Giro d’Italia.

Milan prijst het werk van zijn ploeggenoten in het flashinterview: “Ze geloofden in mij, ze hebben me de hele dag ondersteund en ze hebben me in een cruciale positie afgezet. Dat maakt me erg blij. Ik wil ze uit de grond van mijn hart bedanken.”

“Het was een tricky finale, met maar een paar bochten en die rechte finale”, blikt het goudhaantje van Lidl-Trek terug op de etappe. “Dat maakte dat deze sprint moeilijk te managen was dan in een normale finale met meer bochten.”

“Het wiel van Merlier was het perfecte wiel en daar zat ik uiteindelijk. Hij startte zijn sprint heel sterk, maar ik kon eroverheen komen en dat voelt goed. Het is heel speciaal om in de maglia ciclamino te winnen. Ik heb laten zien dat ik ten opzichte van vorig jaar weer stappen heb gezet.”

De ploegmaats van Milan waren uiteraard in hun nopjes met de nieuwe overwinning van de beresterke Italiaan. “Ik zat vroeg op kop, met een kilometer of vijftien te gaan, om de jongens uit de problemen en uit het gedrang te houden. Ik heb ze afgezet voor de laatste vier kilometer, waarna Jasper het perfect overnam. En dan is Jonathan zo sterk in deze aankomsten.”

“Het betekent veel dat we twee ritten hebben gewonnen”, zegt de Nederlander in gesprek met Eurosport. “We zijn naar de Giro gekomen om te focussen op de sprint, dat we er nu twee hebben en er heel goed voorstaan in het puntenklassement is geweldig. We kunnen niet blijer zijn, vanavond gaan we het vieren met champagne.”

“Het was heel hectisch en ik had niet het idee dat ik wat kon doen”, blikt Edward Theuns terug op de finale. “Maar toen kwam Jonathan me voorbij in het wiel van Merlier. Ik heb dan geprobeerd hem van achteren te beschermen, maar het was heel hectisch.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.