Opnieuw ritzege Matti Breschel in Luxemburg
zaterdag 7 juni 2014 om 18:02

Opnieuw ritzege Matti Breschel in Luxemburg

Matti Breschel

foto: Sirotti

Matti Breschel heeft na de tweede rit ook de derde etappe van de Skoda Tour de Luxembourg gewonnen. De Deen was in de slotfase weg gereden met vier anderen. De renner van Tinoff-Saxo is ook de nieuwe leider in het klassement.

Gelijk vanuit de start reed er een kopgroep van vier renners weg uit het peloton. Ivan Balykin (RusVelo), Tom Dernies (Wallonie-Bruxelles), Ruben Menendez (Differdange) en Pit Schlechter (Leopard) kregen een vrijgeleide van de rest van de coureurs. Ze kregen een maximale voorsprong van ongeveer vier en een halve minuut.

Langzaam werd het gat kleiner en toen probeerde Jay Robert Thomson (MTN-Qhubeka) de oversteek te maken. Vlak voor de eerste beklimming van de Col de l’Europe was het echter weer allemaal bij elkaar.

Op die beklimming trok Fränk Schleck (Trek) ten strijde, maar de Luxemburger kreeg niet veel ruimte van Wanty – Groupe Gobert, de ploeg van leider Jean-Pierre Drucker. Iets verderop was het Linus Gerdemann (MTN) die aanviel, eerst in het gezelschap van Michael Mørkøv (Tinkoff) en André Greipel (Lotto-Belisol), maar daarna solo. Mørkøv pakte wel drie bonificatieseconden, waardoor hij tot op twee seconden van Drucker kwam in de stand.

Ook Gerdemann werd echter weer teruggehaald en er bleef daardoor een elitegroep van ongeveer dertig renners over met nog tien kilometer te gaan, met daarin één keer de beklimming van de Col de l’Europe. Daniel Teklehaimanot (MTN) en Greg Henderson (Lotto-Belisol) probeerden het dan. Op de beklimming moest Henderson zijn vluchtmakker echter laten gaan. Op de klim was het weer Fränk Schleck die aanviel en ook Silvio Herklotz ging. Maar na de top kwam alles weer samen met nog vijf kilometer te gaan.

Daarna reed Breschel weg samen met Ivan Rovny, Sergey Lagutin, Oliver Zaugg en Rudy Molard om hen te verslaan in de sprint.

Skoda Tour de Luxembourg 2014 (2.HC)
Uitslag rit 3, Eschweiler – Differdange (205.8 km):

1. flag-dk Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) in 5u27m10s
2. flag-fr Rudy Molard (Cofidis) z.t.
3. flag-ru Sergey Lagutin (RusVelo) z.t.
4. flag-ch Oliver Zaugg (Tinkoff-Saxo) z.t.
5. flag-ru Ivan Rovny (Tinkoff-Saxo) op 2s
Volledige uitslag rit 3

Algemeen klassement na rit 3:
1. flag-dk Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) in 13u54m02s
2. flag-fr Rudy Molard (Cofidis) op 15s
3. flag-lu Jean-Pierre Drucker (Wanty – Groupe Gobert) z.t.
4. flag-dk Michael Mørkøv (Tinkoff-Saxo) op 17s
5. flag-ru Sergey Lagutin (RusVelo) op 20s
Volledig klassement na rit 3

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.