Opnieuw schorsing voor Miguel Ubeto na afwijkingen in biologisch paspoort
Miguel Ubeto in zijn Venezolaanse kampioenstrui - foto: Sirotti
vrijdag 30 november 2018 om 15:46

Opnieuw schorsing voor Miguel Ubeto na afwijkingen in biologisch paspoort

De UCI heeft Miguel Ubeto voor twee jaar geschorst. Reden voor de uitsluiting van de 42-jarige Venezolaan, die enkele jaren geleden korte tijd bij de profs reed en meermaals nationaal kampioen van zijn land werd, is ‘het gebruik van verboden methoden en/of verboden substanties’.

Ubeto koerste het grootste deel van zijn carrière in Zuid-Amerika, maar ook in Europa heeft hij zijn sporen liggen. Zo tekende hij voor 2012 een contract bij Androni Giocattoli-Venezuela, om vervolgens in 2013 erop in de kleuren van Lampre-Merida te rijden.

Dat seizoen testte hij echter al eens positief, namelijk op het verboden middel GW1516 – een middel dat bekendstaat als zeer kankerverwekkend. Hij kreeg twee jaar schorsing door de antidopingfederatie in Venezuela, maar de UCI reduceerde de schorsing tot veertien maanden.

Goud op Pan-Amerikaanse Spelen
Ubeto keerde terug en pakte in 2015 goud op de Pan-Amerikaanse Spelen, nadat hij er de snelste was van een kopgroep van vier renners. Dit jaar was hij nog actief in de Ronde van Venezuela, waarin hij een etappe won en veertiende eindigde in het algemeen klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.