Opnieuw succes voor Kuypers in Nommay, Lauryssen wint in Zwitserland
Yorben Lauryssen - foto: Cor Vos
zondag 23 oktober 2022 om 18:57

Opnieuw succes voor Kuypers in Nommay, Lauryssen wint in Zwitserland

Er werd vandaag niet alleen gecrost in het Tsjechische Tábor. Zo was het vandaag ook koers in het Franse Nommay en het Zwitserse Schneisingen. En met Belgisch succes: Gerben Kuypers was namelijk opnieuw de beste in Nommay, de zege in Schneisingen ging naar Yorben Lauryssen.

Bij de mannen ging de zege in Nommay – net als zaterdag – naar de Belg Gerben Kuypers. De 22-jarige crosser was duidelijk te goed voor de Fransman Sandy Dujardin en de Zwitser Loris Rouiller. Met Yentl Bekaert (4e) finishte er nog een Belg bij de eerste tien. Andere bekende namen in de top-10: de inmiddels 39-jarige Steve Chainel op plaats zes en Arnold Jeannesson op plaats acht. Die laatste kwam in het verleden op de weg uit voor Caisse d’Epargne, FDJ en Cofidis.

Clara Honsinger wist bij de vrouwen ook de tweede manche van de Coupe de France in Nommay op haar naam geschreven. De Amerikaans kampioene bleek dit keer veel te sterk voor toptalenten Zoe Bäckstedt en Amandine Fouquenet.

Belgisch onderonsje in Zwitserland 
Ook in Zwitserland was er dus succes voor een landgenoot. De 20-jarige Yorben Lauryssen, uitkomend voor Pauwels Sauzen-Bingoal, bleek in een Belgisch onderonsje te sterk voor Thomas Verheyen. De Italiaan Marco Pavan werd op gepaste afstand derde. Met Robin Alderweireld (4e) en Ferre Geeraerts (9e) komen we nog twee landgenoten tegen in de top-10.

Bij de vrouwen was het Italië boven: Rebecca Gariboldi bleef in Schneisingen thuisrijdster Jacqueline Schneebeli voor. De derde plaats was weggelegd voor een landgenote: de pas 19-jarige Lotte Baele mocht ook mee het podium op. De 18-jarige Lies’l Schevenels eindigde als zevende.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.