Oppermachtige Dylan Groenewegen sprint naar de winst in Volta ao Algarve
foto: Cor Vos
zaterdag 23 februari 2019 om 18:06

Oppermachtige Dylan Groenewegen sprint naar de winst in Volta ao Algarve

Dylan Groenewegen heeft de vierde etappe van de Ronde van de Algarve gewonnen. De sprinter van Jumbo-Visma had een mechanisch probleem in de laatste tien kilometer, werd door zijn ploeg teruggebracht en rekende vervolgens met gemak af met Arnaud Démare. Tadej Pogačar behield de leiderstrui.

Een nieuwe kans voor de sprinters in de Ronde van de Algarve. Alleen in de eerste twee uren van de wedstrijd werd er geklommen, maar daarna konden de sprintersploegen zich formeren om hun sprinter aan een zege te helpen.

Vier coureurs vormen vlucht van de dag
Luís Fernandes, Nikolay Mihaylov, Jesús Nanclares, Fábio Costa en Oscar Pelegri waren de coureurs die al vroeg in de etappe ten aanval trokken om TV-minuten te scoren. Dit deden zij met succes: op twintig kilometer van de finish werden zij teruggeprakt, waarna de sprintersploegen met de voorbereiding op de sprint begonnen.

Mechanisch probleem voor Groenewegen, Jumbo-Visma levert perfect werk
Deze voorbereiding verliep voor Jumbo-Visman niet vlekkeloos. Groenewegen had op tien kilometer van de meet een mechanisch probleem, waardoor hij van fiets moest verwisselen. De hele ploeg liet zich vervolgens afzakken om Groenewegen alsnog op tijd terug vooraan te krijgen: met succes. Met nog drie kilometer te gaan was het blauw-zwart van Jumbo-Visma opnieuw aan het front te zien.

Groenewegen veruit de snelste
Groenewegen kreeg in de laatste kilometer vervolgens de perfecte lead out van Mike Teunissen, die hem in winnende positie afzette in de laatste 150 meter. Alleen Démare kon de Nederlander in het zicht houden, maar ook hij kon Groenewegen niet van weerstand voorzien.

Dylan Groenewegen vermaakt zich op het podium – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.