Oppermachtige Joshua Tarling voor tweede jaar op rij Brits kampioen tijdrijden
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 19 juni 2024 om 15:58

Oppermachtige Joshua Tarling voor tweede jaar op rij Brits kampioen tijdrijden

Joshua Tarling heeft voor het tweede jaar op rij de Britse tijdrittitel gepakt. Het toptalent van INEOS Grenadiers, ook regerend Europees kampioen tijdrijden, was een klasse apart op het Brits kampioenschap in Catterick, North Yorkshire.

De nog maar 20-jarige Tarling had weinig tegenstand in Catterick. Op het 30 kilometer lange parcours knalde hij naar een tijd van 39.21 minuut, waarmee hij al zijn concurrenten op meer dan een minuut achterstand zette. Het zilver ging naar Max Walker (Astana Qazaqstan, 22 jaar) die 1.14 minuut verloor op Tarling. Ethan Vernon (Israel-Premier Tech) veroverde het brons op bijna anderhalve minuut achterstand.

Andere INEOS-renners als Connor Swift en Ethan Hayter kwamen niet verder dan een vijfde en een zevende plaats. Voor Tarling is het Brits kampioenschap tijdrijden een belangrijke test richting de Olympische Spelen in Parijs, waar hij op de tijdrit een grote outsider is voor een medaille.

In Kazachstan was het feest voor Astana Qazaqstan op het nationale kampioenschap tijdrijden: Dmitriy Gruzdev was de snelste en veroverde het goud, voor Igor Chzhan en Gleb Brussenskiy.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.