Oppermachtige Lotte Kopecky voor zesde keer op rij tijdritkampioene van België
foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2024 om 15:10

Oppermachtige Lotte Kopecky voor zesde keer op rij tijdritkampioene van België

Lotte Kopecky is opnieuw Belgisch kampioene tijdrijden geworden. De renster van SD Worx was in Binche te sterk voor Marthe Goossens en Marion Norbert Riberolle. Voor Kopecky was het haar zesde opeenvolgende nationale tijdrittitel.

Het BK tijdrijden vond dit jaar plaats in Binche, waar een ronde was uitgetekend van 19,3 kilometer. Elf rensters tekenden acte de présence. Titelverdedigster Lotte Kopecky ging als laatste van start, tien minuten nadat Esmée Gielkens het spits had afgebeten. Bij het eerste tussenpunt klokte Kopecky de beste tijd, al was het verschil nog beperkt. Ze had halverwege zes seconden voorsprong op Marthe Goossens. De derde tijd was hier voor Fleur Moors.

In het tweede deel liep Kopecky verder uit op de concurrentie. Ze won met maar liefst 43 seconden ten opzichte van Goossens, die Marion Norbert Riberolle nipt voorbleef. Laatstgenoemde kwam één seconde tekort voor het zilver en moest genoegen nemen met het brons.

Kopecky is dankzij haar zesde opeenvolgende zege alleen-recordhouder wat het aantal nationale tijdrittitels betreft. Ann-Sophie Duyck was tussen 2014 en 2018 goed voor vijf overwinningen.

EENDAG
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.