Opvallend moment in de finale: koerswagen rijdt lang voor Pogacar uit
foto: Cor Vos
zondag 16 april 2023 om 17:30

Opvallend moment in de finale: koerswagen rijdt lang voor Pogacar uit

Een opvallend moment in de finale van de Amstel Gold Race: de eenzame leider Tadej Pogacar kon lange tijd profiteren van de slipstream van de koerswagen, met directeur Leo van Vliet aan boord. Dit ging ook niet onopgemerkt voorbij op social media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogačar wist vandaag op grootse wijze zijn favorietenrol waar te maken in de Amstel Gold Race. De Sloveen reed op goed dertig kilometer – op de flanken van de Keutenberg – weg van zijn laatste belagers Tom Pidcock en Ben Healy en soleerde vervolgens op imponerende wijze naar de overwinning.

De renner van UAE Emirates kreeg in de finale wel even ‘steun’ uit onverwachtse hoek. De koerswagen reed namelijk een behoorlijke lange tijd voor de solerende Pogačar uit. Dit schoot bij bepaalde wielervolgers, commentatoren en renners in het verkeerde keelgat.

“Schan-da-lig. Even serieus: Van Vliet beslist hier mede de koers. Healy kwam terug tot op 20 seconden, na twee keer draften op 10 meter is het weer een halve minuut. Schandalig, echt schandalig”, steekt Thijs Zonneveld zijn mening niet onder stoelen of banken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.