‘Opvallende wending: Nairo Quintana kondigt deze week afscheid aan’

maandag 23 januari 2023 om 15:29
‘Opvallende wending: Nairo Quintana kondigt deze week afscheid aan’

foto: Cor Vos

Over een opvallende wending gesproken. Vorige week kwam nog naar buiten dat Nairo Quintana naar Europa zou vliegen om een contract te tekenen bij een nieuwe ploeg, maar nu melden diverse media in Colombia dat de 32-jarige klimmer deze week zijn afscheid zal aankondigen.

De tweevoudig winnaar van een grote ronde zal woensdag zijn wielerpensioen aankondigen, is vandaag het nieuws vanuit Colombia. En dat is toch zeer opvallend, na de eerdere berichtgeving dat hij een nieuwe ploeg had gevonden voor 2023. De voorbije dagen bleef het echter (weer) angstvallig stil rondom de Colombiaan.

De klimmer werd in augustus gediskwalificeerd in de Tour de France, waarin hij zesde werd, na een positieve test op tramadol. Deze pijnstiller staat niet op de verboden middelenlijst van de WADA, maar is wel verboden door de UCI. Quintana ging nog in hoger beroep tegen deze diskwalificatie, maar dit werd door het CAS afgewezen.

Quintana kwam de voorbije drie seizoenen uit voor het Franse Arkéa-Samsic, maar begin oktober besloten beide partijen – ondanks een eerdere mondelinge overeenkomst tot contractverlenging – uit elkaar te gaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone