Opvolger Marcel Kint Classic verdwijnt van kalender: “Doorgaan niet mogelijk zonder zware schulden”
Ewan aan het feest in 2023 - foto: Cor Vos
maandag 15 april 2024 om 13:41

Opvolger Marcel Kint Classic verdwijnt van kalender: “Doorgaan niet mogelijk zonder zware schulden”

De Van Merksteijn Fences Classic, die in het verleden onder meer de namen GP Marcel Kint en Marcel Kint Classic droeg, is van de kalender geschrapt. Vanwege aanhoudende financiële uitdagingen heeft de organisatie besloten de stekker eruit te trekken. De koers stond gepland voor zaterdag 25 mei.

De Marcel Kint Classic was een wedstrijd ter ere van Marcel Kint, de wereldkampioen wielrennen van 1938. Vorig jaar veranderde de naam van de koers in Van Merksteijn Fences Classic, naar de nieuwe sponsor Van Merksteijn Fences. Dit Nederlandse bedrijf verbond zich aan de wedstrijd en zou elk jaar een hogere bijdrage gaan leveren. “Maar dit jaar was dat minder dan verwacht”, zegt Dirk Declercq, voorzitter van de organiserende vzw Wielervereniging Marcel Kint, in gesprek met Het Nieuwsblad.

“Voeg daar nog de verregaande professionalisering van de sport en steeds hogere eisen die worden gesteld. De komende jaren was het in die constellatie niet mogelijk om deze koers levend te houden zonder zware schulden. Ik heb alles goed overwogen. Maar als notaris kan ik het niet maken dat de organisatie in slechte financiële papieren zou verzeild raken, daarom hebben we beslist om de boeken nu te sluiten.”

De Van Merksteijn Fences Classic had vorig jaar nog een 1.1.-status. Caleb Ewan wist de wedstrijd toen te winnen, voor Tim Merlier. De voorbije jaren schreven ook renners als Nacer Bouhanni (2018), Bryan Coquard (2019) en Arnaud De Lie (2022) de koers op hun naam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.