Orde hersteld door Van der Poel: “Het was stukken beter dan gisteren”

zondag 15 december 2019 om 16:13
Orde hersteld door Van der Poel: “Het was stukken beter dan gisteren”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft zijn zegeloze reeks beperkt gehouden tot een wedstrijd. Na zijn derde plaats in de modder van Ronse was de wereldkampioen vandaag in de Druivencross van Overijse weer de beste. “Het was vandaag stukken beter dan gisteren”, reageert hij in het flashinterview.

Van der Poel weet niet of zijn lange trainingen van het voorbije trainingskamp nu al zijn ingedaald. “Dat nog niet”, zegt hij. “Maar gisteren was het nog meer stompen en lopen. Dat was lastig om in het ritme te komen. Ook had ik wat meer last van de rug dan vandaag. Maar ik ben vooral blij om vandaag weer op het hoogste podium te staan.”

Een opvallend beeld was er vroeg in de cross, toen een loslopende hond de renners tegemoet kwam in de passage rond start-finish. “Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt”, lacht Van der Poel. “Gelukkig zagen we hem van ver komen, dus konden we anticiperen. Het was nog een mooie hond ook.”

Komende week staat voor de kopman van Corendon-Circus de ‘dubbel’ op het programma. Zaterdag rijdt hij de Waaslandcross van Sint-Niklaas en zondag de Wereldbeker in Namen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.