Orde hersteld door Van der Poel: “Het was stukken beter dan gisteren”
foto: Cor Vos
zondag 15 december 2019 om 16:13

Orde hersteld door Van der Poel: “Het was stukken beter dan gisteren”

Mathieu van der Poel heeft zijn zegeloze reeks beperkt gehouden tot een wedstrijd. Na zijn derde plaats in de modder van Ronse was de wereldkampioen vandaag in de Druivencross van Overijse weer de beste. “Het was vandaag stukken beter dan gisteren”, reageert hij in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel weet niet of zijn lange trainingen van het voorbije trainingskamp nu al zijn ingedaald. “Dat nog niet”, zegt hij. “Maar gisteren was het nog meer stompen en lopen. Dat was lastig om in het ritme te komen. Ook had ik wat meer last van de rug dan vandaag. Maar ik ben vooral blij om vandaag weer op het hoogste podium te staan.”

Een opvallend beeld was er vroeg in de cross, toen een loslopende hond de renners tegemoet kwam in de passage rond start-finish. “Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt”, lacht Van der Poel. “Gelukkig zagen we hem van ver komen, dus konden we anticiperen. Het was nog een mooie hond ook.”

Komende week staat voor de kopman van Corendon-Circus de ‘dubbel’ op het programma. Zaterdag rijdt hij de Waaslandcross van Sint-Niklaas en zondag de Wereldbeker in Namen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.