Organisator Parijs-Roubaix U19: “Degenkolb is een zegen voor onze sport”
©CorVos
zondag 17 februari 2019 om 11:51

Organisator Parijs-Roubaix U19: “Degenkolb is een zegen voor onze sport”

Interview De junioreneditie van Parijs-Roubaix blijft bestaan. Met dank aan John Degenkolb die deze week een crowdfunding opstartte. Organisator John Malaise (VC Roubaix) is in de wolken. “Ongelooflijk! Degenkolb is een renner met een hart voor het jeugdwielrennen. Mijn dankbaarheid is enorm”, vertelt hij aan WielerFlits.

“Ik ben aangenaam verrast”, glunderde Malaise aan de tefefoon. “Ik kan dit amper geloven. Ik kende John Degenkolb persoonlijk niet en ik had me niet kunnen voorstellen dat hij zich zo begaan zou voelen met onze wedstrijd. Hij moet echt smoorverliefd zijn op Parijs-Roubaix en een hart voor het jeugdwielrennen hebben. Hij is gewoon een zegen voor de wielersport.”

Crowdfunding
Het was vorige woensdag dat Malaise een telefoontje kreeg om de manager van Degenkolb te contacteren. “Hij zou Le Pavé Roubaix willen redden”, klonk het. “Hij wilde daarvoor een actie op touw zetten. Daarop heb ik zijn manager gemaild, die op dat moment in Oekraïne verbleef. Wat later startte John via zijn social media een crowdfunding op.”

Gisteravond kreeg Malaise al het heuglijke nieuws dat reeds 6.700 euro was ingezameld. Deze morgen rond de klok van tien uur was de beoogde 10.000 euro een feit. Zijn bekendheid en zijn engagement hebben onze wedstrijd gered en daar ben ik hem uiteraard immens dankbaar voor.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.