Organisatie Dwars door de Westhoek: “Onverantwoord sponsors nu op extra kosten te jagen”

woensdag 25 maart 2020 om 14:53
Organisatie Dwars door de Westhoek: “Onverantwoord sponsors nu op extra kosten te jagen”

© Cor Vos

De 11de Dwars door de Westhoek, een dameswedstrijd met het 1.1-label op de UCI-kalender, wordt verschoven naar volgend jaar. “Het is een bewuste keuze om deze beslissing nu al te nemen”, klinkt het bij de organiserende Sasspurters.

Dwars door de Westhoek zou op 7 juni doorgaan, maar de huidige omstandigheden (lees: de gevolgen van het coronavirus) doen de Boezingse Sasspurters hun verantwoordelijkheid opnemen. De wedstrijd wordt geannuleerd en verhuist naar 2021.

“Het is duidelijk dat deze situatie minstens nog enkele weken zal aanhouden,” laten de organisatoren ons weten. “Daardoor loopt de voorbereiding moeilijk en is de kans reëel dat we in tijdsnood geraken. Verder hebben we totaal ook geen zekerheid dat de reeds ingeschreven buitenlandse teams allemaal aanwezig kunnen zijn.”

Een extra reden voor hun beslissing is het respect naar hun geldschieters toe. “Het is gewoon onverantwoord om onze sponsors nu op extra kosten te jagen. Ook zij delen in de (financiële) klappen, dus moeten we ze nu niet extra gaan belasten, ook al hadden we met de meesten al een overeenkomst.”

De rest van het programma van de Sasspurters blijft – voorlopig – behouden: de ’12 uren fietsen’ op zondag 12 juli en het Dames Elite Natourcriterium op maandag 27 juli met in afwachting een elite zonder contract-wedstrijd. “We volgen de situatie op de voet en nemen rond 15 juni een definitieve beslissing. We hopen op ieders begrip en hopen vooral dat iedereen gezond mag blijven, gezondheid blijkt het nogmaals het belangrijkste in het leven.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.