Profkoers Eschborn-Frankfurt toch niet afgelast

vrijdag 22 januari 2021 om 18:20
Profkoers Eschborn-Frankfurt toch niet afgelast

foto: Cor Vos

Update

Steeds meer wielerkoersen sneuvelen op de UCI-kalender. Ook de organisatie van Eschborn-Frankfurt (traditioneel op 1 mei) is genoodzaakt om de eerstvolgende editie van de Duitse eendagsklassieker te schrappen, zo vernam WielerFlits.

Ook vorig jaar ging de wedstrijd niet door vanwege de coronapandemie. De organisatie slaagde er in 2020 niet in om een geschikte alternatieve datum te vinden in het najaar. De voorlopig laatste editie werd twee jaar geleden georganiseerd. De zege ging toen naar Pascal Ackermann, voor John Degenkolb en Alexander Kristoff.

Twee weken geleden besloot de organisatie al een streep te zetten door de beloftenversie van Eschborn-Frankfurt. ‘De organisatie heeft alle middelen nodig om aan de coronarestricties voor de profkoers te voldoen en dit gaat ten koste van de beloftenkoers’, was toen nog de uitleg.

De eerste editie van Eschborn-Frankfurt, voorheen bekend als Rund um den Henninger-Turm, vond plaats in 1962. Op de erelijst prijken toppers als Rudi Altig, Eddy Merckx, Gerrie Knetemann, Phil Anderson, Michele Bartoli en Davide Rebellin. Alexander Kristoff is met vier zeges de absolute recordhouder.


Update – Profkoers Eschborn-Frankfurt toch niet afgelast

In tegenstelling tot wat eerder vrijdag is gemeld, is Eschborn-Frankfurt niet afgelast. Eerder deze maand maakte de organisatie bekend dat de beloftenversie van de Duitse eendagswedstrijd niet doorgaat. Op dit moment gaat de organisatie ervan uit dat de profkoers wel gewoon kan worden gehouden. “De voorbereidingen zijn in volle gang”, liet de organisatie vrijdag weten aan radsport-news.com. “We hebben het evenement uit voorzorg al aangepast aan de huidige situatie.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.