Organisatie GP Monseré heeft enkele nieuwigheden in petto
Arnaud De Lie (midden) won dit jaar de GP Monseré - foto: Cor Vos
woensdag 14 december 2022 om 09:09

Organisatie GP Monseré heeft enkele nieuwigheden in petto

De GP Monseré, een koers die in het teken staat van de veel te vroeg overleden wielrenner Jean-Pierre Monseré, zal ook volgend jaar weer plaatsvinden op de eerste zaterdag van maart. De organisatie van de eendagskoers heeft echter wel een paar verrassingen in petto.

Zo kiest de organisatie van de GP Monseré voor de twaalfde editie voor een nieuwe aankomstzone. De finish verschuift enkele honderden meters, van de Beversesteenweg naar de Kaaistraat in Roeselare. Waar dit jaar het ronde punt net voorbij de vod van de laatste kilometer nog voor mogelijke verwarring kon zorgen, zorgt een vlakke aanloop van drie kilometer via de Mandellaan vermoedelijk voor beter geoliede sprinterstreinen.

Aanvullend sloot de organisatie ook een vernieuwd contract af met de stad Roeselare tot en met 2025. “Als trotse koersstad van wereldkampioenen ondersteunen we heel graag verder de vrienden en organisatoren van de GP Monseré met een nieuwe overeenkomst”, verwoordt Schepen van Sport José Debels.

Nieuwe startplaats 
Ichtegem, een gemeente met een rijke wielertraditie, wordt in 2023 dan weer de nieuwe startplaats. “We zijn bijzonder trots dat we als wielerminnende gemeente een wedstrijd van dit kaliber kunnen laten starten. Bovendien zullen de koersfanaten de koers vier keer door het centrum en op de Lookhuisstraat zien passeren”, is burgemeester Lieven Cobbaert in zijn nopjes. Dit jaar vertrok de koers nog vanuit Hooglede.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.