Organisatie GP Monseré plant extra maatregelen om volkstoeloop te voorkomen

Organisatie GP Monseré plant extra maatregelen om volkstoeloop te voorkomen

© Cor Vos

woensdag 3 maart 2021 om 13:49

Zondag staat met de GP Monseré al de tweede manche van de Bingoal Cycling Cup op de agenda. De organisatoren zetten vol in op het vermijden van een volkstoeloop. “We willen het niet verpesten voor collega-organisatoren van wedstrijden later dit voorjaar.”

Vorige zondag liep het in het centrum van Kortrijk helemaal fout. De Vlaamse wielerfans gedroeg zich het voorbije jaar voorbeeldig, maar – mede dankzij het het mooie weer – waren tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne toch teveel kijklustigen langs het parcours opgedaagd. Nochtans werd vooraf massaal opgeroepen om de wedstrijd thuis voor het scherm te volgen.

De organisatoren van de GP Monseré doen er alles aan zodat dit zondag niet opnieuw gebeurt. “Start- en aankomstzone worden sowieso publieksvrij gehouden”, vertelt Rino Vandromme in de regionale pagina’s van Het Laatste Nieuws. “Maar we gaan nu een stuk verder. Zo worden ook de kasseipassage over de Gitsberg in Hooglede afgezet, zelfs met bewaking.”

Boetes
“Verder gaan we voortdurend sensibiliseren. Langs het parcours met affiches waarop staat dat publiek niet toegelaten is, maar ook in de wedstrijd. Onze twee pilootwagens net voor de doortocht van de renners zullen het eventueel toch aanwezige publiek aanmanen om afstand te houden en er meteen ook op wijzen dat je boetes riskeert.”

Het parcours volledig afsluiten is uiteraard geen optie. “We hopen echt dat het publiek zich zondag aan de regels houdt. We zijn blij dat we mogen organiseren en beseffen maar al te goed dat er nog veel wedstrijden volgen. We willen het niet verpesten voor de organisatoren die na ons komen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair