Organisatie Grote Prijs Jef Scherens slaat handen ineen met Golazo

woensdag 14 april 2021 om 11:10
Organisatie Grote Prijs Jef Scherens slaat handen ineen met Golazo

Niccolo Bonifazio won de laatste GP Jef Scherens - foto: Cor Vos

De Koninklijke Stoempersclub Leuven, organisator van de jaarlijkse Grote Prijs Jef Scherens, en Golazo gaan een samenwerking voor minimaal vijf jaar aan. Samen willen ze de 1.1-wedstrijd verder uitbouwen en de uitstraling ervan nog vergroten. Het sportmarketingbureau zal samen met de Stoempers de werking verder professionaliseren, onder meer op het vlak van communicatie, sponsoring en hospitality. De samenwerking gaat onmiddellijk van start en dus werken beide partijen samen aan de editie van dit jaar, op zondag 29 augustus.

De Grote Prijs Jef Scherens vindt dit jaar exact vier weken voor de elite-mannen de wegrit van de 2021 UCI Road World Championships met aankomst in Leuven rijden. De finale van dat WK-parcours loopt over het traditionele parcours van de GP Scherens. Dit jaar fungeert de GP Scherens dan als ultieme test voor dat WK, vanaf volgend jaar kan de wedstrijd bogen op haar eigen rijke verleden én op de erfenis van het WK.

Christophe Impens, Director Cycling bij Golazo: “Dat de renners tijdens het WK dit parcours in volle finale meermaals afleggen, biedt een nog mooiere toekomst voor de wedstrijd. Een dergelijk uitdagend stadscircuit kan niet alleen renners en fans bekoren, het is uiteraard een doeltreffende promotiespot voor de toeristische troeven van kunststad Leuven. Samen met de Stoempers, de Stad Leuven en Tofsport Leuven willen wij die erfenis zo goed mogelijk ‘soigneren’ de komende jaren en de GP Scherens nog meer weerklank in binnen- en buitenland doen krijgen.”

Hoger niveau
“Deze samenwerking komt er op het juiste moment”, vindt Alain Sterckx, voorzitter van de Koninklijke Stoempersclub Leuven. “We willen onze mooie en traditierijke wedstrijd naar een hoger niveau tillen. Met ons parcours kan dat, anders zou het WK het niet veelvuldig gebruiken. Maar die uitdaging kunnen we veel beter aan met de professionele ruggensteun van een partner als Golazo. Onze neuzen stonden meteen in dezelfde richting als we het over de toekomst van onze koers hebben. Zo moet het ook, want als je elkaar niet verstaat, moet je niet trouwen he.”

Sinds 2005 maakt de GP Jef Scherens deel uit van de UCI Europe Tour in de categorie 1.1. Sinds 1963 is ze genoemd naar lokale held Jef ‘Poeske’ Scherens, die voor en na de Tweede Wereldoorlog zeven keer wereldkampioen werd in de sprint op de piste. De wedstrijd vindt elk jaar plaats in Leuven, met scherprechters als de Keizersberg en de Wijnpers en met aankomst op de Bondgenotenlaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.