Noorse wielerbond in financieel zwaar weer

Noorse wielerbond in financieel zwaar weer

foto: Sirotti

zondag 3 december 2017 om 11:03

De Noorse wielerbond verkeert in financieel zwaar weer. Dat komt voort uit een grote schuld die de organisatie van het wereldkampioenschap wielrennen in Bergen heeft. Bondsvoorzitter Harald Tiedemann Hansen bevestigde dat na afloop van een recente bestuursvergadering. Het betreft een miljoenenschuld, maar de hoogte van de schuld wordt betwist.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Het zou gaan om 4,1 miljoen euro schuld, meldt ProCycling.no. Aanvankelijk meldden lokale media dat het ging om een schuld van 57 miljoen Noorse kronen, wat omgerekend 5,7 miljoen euro is. “De bestuursraad kijkt heel serieus naar de financiële situatie waarin de organisatie van Bergen 2017 is beland”, valt te lezen in een persbericht. “Het is belangrijk om te benadrukken dat 57 miljoen schuld niet de resultaten vertegenwoordigt. We krijgen te horen dat een claim van 41 miljoen Noorse kronen is ingediend, waarvan bijna de helft afkomstig is van overheidsinstanties.”

De wielerbond heeft haar steun aangeboden aan de WK-organisatie in de afhandeling van dit proces. Mocht de wielerbond financieel bij moeten springen, dan is de kans groot dat ook zij dit geld niet meer terugzien en in de min belanden. De bondsvoorzitter gaat zijn best doen om de bond uit de problemen te helpen. Secretaris-generaal Rune Midthaug weet wat de Noorse bond te wachten staat. “Vanaf dat minpunt moeten we weer beginnen en onze weg omhoog vinden. Dat is het eerste doel en we moeten hard werken om dat te bereiken”, zegt Midthaug.

Dit artikel delen:

12 Reacties

schipperaar 3 december 2017 om 11:19

Moet voor de overheid een makkie zijn gezien de meerwaarde aan toerisme die nu weten dat ook de zon in Noorwegen veelvuldig schijnt.

mollemarijden 3 december 2017 om 11:21

4 miljoen verkeerd geraamd dat kan toch niet.
Misschien moeten ze is goed kijken wie bij hun in dienst is en wat er met het geld gebeurt. Genoeg graaiers in de samenleving.

Domestique 3 december 2017 om 11:29

In het vervolg de laatste 5 kilometer van de wegwedstrijd bij de mannen misschien… wél uitzenden? :p

achtpuntzes 3 december 2017 om 12:00

ach zo’n NK-tje in de een of andere uithoek van Nederland levert al 700.000 euro aan ‘mediawaarde’ op, dus zo’n WK zou dan toch goed moeten zijn voor minstens enkele tientallen miljoenen aan ‘mediawaarde’. :p

Veloburto 3 december 2017 om 12:42

Met dat biljoen aan oliegeldreserves moet dit te behappen zijn voor de Noorse overheid

vanSpringel 3 december 2017 om 12:52

Eitje voor die Noren. Nu niet zielig gaan doen. Na slecht weer komt zonneschijn

tvm 3 december 2017 om 13:05

Altijd mooi om mensen te horen die zeggen: dat verdient een land of organisatie wel weer terug met geld dat toeristen die het land (her)ontdekken meebrengen. Alsof mensen al die locaties van sportevenementen af gaan. Dan zouden ze geen tijd meer over houden om een volgend sportevenement vanaf de tv te zien. Nee, het is vooral prestige.
Overigens zijn de kosten natuurlijk ook gestegen i.v.m. de extra veiligheidsmaatregelen.

john 3 december 2017 om 13:29

Misschien moeten ze contact op nemen met dhr Koopmans die kan ze precies vertellen hoe ze dat geld terug krijgen (heeft ervaring met het naaien van het Limburgs volk na WK2012 in Valkenburg waar 2 milj tekort was)

west 3 december 2017 om 13:30

De wielerbond verkeert dus nog helemaal niet in zwaar weer…

klootje kriekeljon 3 december 2017 om 13:37

Åhldat-Kjællt Vegge.

vanSpringel 3 december 2017 om 16:41

@john..
Wat was er toen gebeurt dan ?

leegloper 3 december 2017 om 22:14

Er was toch een actie van burgers om geld te doneren vlak na het WK? Ik dacht dat het toen was opgelost.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.