Organisatie Parijs-Nice werkt aan Plan-B voor slotetappes in en rond Nice

donderdag 11 maart 2021 om 14:52
Organisatie Parijs-Nice werkt aan Plan-B voor slotetappes in en rond Nice

foto: Cor Vos

Parijs-Nice zal ook dit jaar niet finishen in het centrum van Nice. Dat heeft de prefectuur van het departement Alpes-Maritimes donderdag aangekondigd, zo meldt Sporza. Organisator ASO is momenteel druk bezig met een Plan-B voor de laatste twee etappes van de Franse rittenkoers.

De burgemeester van Nice, Christian Estrosi, deed gisteren een oproep aan Parijs-Nice en organisator ASO. Estrosi wil dat de slotetappe van de Franse rittenkoers niet in zijn stad finisht. Opmerkelijk: niet omdat het slecht gaat met de coronacijfers, maar omdat hij verwacht dat het juist de goede kant op gaat met de cijfers in de kuststad.

De afgelopen twee weken zaten de inwoners van Nice in een strenge lockdown, maar er lijkt binnenkort ruimte om te versoepelen. Daarom wil hij de inwoners van zijn stad aan de Franse rivièra dit weekend belonen. En daarom stelt hij voor om de geplande aankomst van Parijs-Nice op de Promenade des Anglais, de boulevard van Nice, te verplaatsen.

‘Achter gesloten deuren’ 
Volgens de lokale politiek kunnen de etappes alleen buiten een stadskern en achter gesloten deuren plaatsvinden en dus werkt het organiserende ASO achter de schermen aan een Plan-B. Er zijn momenteel gesprekken gaande tussen de organisatie van Parijs-Nice en verschillende overheidsdiensten over de voorlaatste en laatste etappe van de rittenkoers.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair