Tour Colombia, Joost van der Burg, U23 Road Series

zondag 30 december 2018 om 14:25
Tour Colombia, Joost van der Burg, U23 Road Series

foto: Sirotti

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over de Ronde van Colombia en Joost van der Burg.

Organisatie Ronde van Colombia maakt parcours bekend

De Ronde van Colombia (12-17 februari) heeft zijn routeschema bekendgemaakt. De zesdaagse rittenkoers begint met een tijdrit in Medellín, en eindigt vijf etappes later op de flanken van de Alto de Palmas.

In de hoofdstad van het departement Antioquia krijgen de renners een veertien kilometer lange, nagenoeg vlakke, tijdrit voorgeschoteld. Hier zullen kortom de eerste tijdsverschillen ontstaan. In de daaropvolgende etappes is het sprinten geblazen, als er gefinisht wordt in La Ceja, Llanogrand en opnieuw Medellín.

Opvallend: bovenstaande etappes eindigen allemaal na enkele plaatselijke circuits. In de vijfde rit naar La Union moet er al meer worden geklommen: een mogelijkheid voor de puncheurs? De zesde en laatste etappe finisht dus op de flanken van de Alto de Palmas. Dit is een vijftien kilometer lange klim, die voert naar een hoogte van 2435 meter.

Mooi deelnemersveld
Dit jaar werd de ronde (2.1) gewonnen door thuisrijder Egan Bernal. De jonge klimmer zal zijn titel verdedigen, maar krijgt concurrentie van onder meer zijn ploeggenoot Chris Froome, wereldkampioen Alejandro Valverde, Julian Alaphilippe, Rigoberto Urán en Miguel Ángel López.

flag-co Tour Colombia 2.1 2019 (12-17 februari)
Etappe 1: Medellín-Medellín (14 km, ITT)
Etappe 2: La Ceja-La Ceja (150,5 km)
Etappe 3: Llanogrande-Llanogrand (167 km)
Etappe 4: Medellín-Medellín (144 km)
Etappe 5: La Union-La Union (176,8 km)
Etappe 6: El Retiro-Alto de Palmas (173,5 km)


Kersvers kampioen Van der Burg breekt sleutelbeen

Donderdag pak je nog de Nederlandse titel in de achtervolging, twee dagen later breek je je sleutelbeen. Dit is Joost van der Burg overkomen. De 25-jarige renner van Vlasman viel namelijk tijdens het NK puntenkoers in Apeldoorn. Hierdoor is er voor Van der Burg een wel heel abrupt einde gekomen aan het baantoernooi.


Nederlandse ploegen U23 Road Series bekend

De U23 Road Series weet welke Nederlandse ploegen in 2019 aan de start staan. Het gaat om elf ploegen die mee zullen doen aan de nieuwe beloftencompetitie, die opgezet is door de KNWU en de Belgische wielerbond. Dat meldt CyclingOnline. De U23-wedstrijden zullen dan ook in beide landen plaatsvinden.

 • Combi Noord
 • De Volharding / DFVCT
 • District Limburg / SENSA-Achterhoek
 • District RTC Zuid-Holland
 • District Zuid-West / De Jonge Renner
 • District Zuid-Oost
 • Metec-TKH
 • SEG Racing Academy
 • Volker Wessels / Adelaar-IJsselstreek
 • West-Frisia / Monkey Town / WV Noord-Holland
 • WPGA

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.