Organisatie WK wielrennen 2021 in Vlaanderen zoekt vrijwilligers

maandag 18 januari 2021 om 17:14
Organisatie WK wielrennen 2021 in Vlaanderen zoekt vrijwilligers

foto: Cor Vos

Wielerfans in Vlaanderen, opgelet. De organisatie van het WK wielrennen van 2021 in Vlaanderen zoekt namelijk vrijwilligers. Het gaat om meer dan 2.000 vrijwilligers per dag, om het mondiale kampioenschap van 18-26 september 2021 tot een goed einde te brengen.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Het is nog acht maanden wachten op het volgende WK op de weg, waar de opvolgers van Anna van der Breggen en Julian Alaphilippe gezocht worden. Onder meer Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven zijn start- en finishplaatsen voor het wereldkampioenschap.

“Al wie een hart heeft voor de koers en zin heeft in vrijwilligerswerk, is meer dan welkom”, schrijft de organisatie. “Jong en oud, of je nu langs het parcours woont of wat verder weg. Het is een unieke kans om dichtbij huis deel uit te maken van één van de grootste sportevenementen ter wereld. Voor studenten kan het ook een bijzondere eerste werkervaring zijn die misschien het begin is van meer.”

Bericht van de WK-organisatie:

Wat zoeken we? Van chauffeurs en stewards, over logistieke medewerkers tot ondersteuning bij het onthaal. Dit zijn de taken die zeker moeten ingevuld worden:

  • Chauffeurs
  • Seingevers en parking stewards die het WK letterlijk in goede banen leiden
  • Service team vrijwilligers voor de opbouw, afbraak en logistieke ondersteuning bij de aankomst en finish en in de fanzones
  • Green team vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken om het evenement zo ecologisch mogelijk te laten verlopen
  • Administratieve ondersteuning – accreditatie, info & onthaal om gasten te ontvangen en wegwijs maken tijdens het WK

Enthousiasme en engagement voor één van de beschreven taken, zijn de belangrijkste kenmerken waaraan een kandidaat-vrijwilliger moet voldoen. Ook clubs en verenigingen zijn welkom.

Al wie interesse heeft, kan zich meteen registreren via www.flanders2021.com/nl/vrijwilligers. Daar is ook nog bijkomende informatie te vinden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair