Organisatie: “Zesdaagse van Gent gewoon van start”
Foto: Walter Mier
dinsdag 17 november 2015 om 10:41

Organisatie: “Zesdaagse van Gent gewoon van start”

Waar de oefeninterland tussen België en Spanje werd afgelast wegens terreurdreiging, gaat de Zesdaagse van Gent vanavond gewoon van start. Dat heeft de organisatie aan Belga laten weten. “Tot op heden gaat ons evenement gewoon door”, meldt de persvoorlichter. “Alles vindt plaats zoals voorzien. Mocht er alsnog een andere beslissing komen, dan zal dat zo spoedig mogelijk gecommuniceerd worden.”

De organisatie maakte gisteren al bekend dat er na de aanslagen in Parijs extra veiligheidsmaatregelen zullen worden getroffen. Zo mogen rugzakken en reistassen niet mee naar binnen en zal bij de ingang ook de inhoud van handtassen worden gecontroleerd.

De Zesdaagse van Gent was vanwege de grote publieke belangstelling door Binnenlandse Zaken al in de categorie van evenementen met een verhoogd veiligheidsrisico geplaatst. Dat gold ook voor de interland België-Spanje van dinsdagavond in Brussel, maar gisteravond laat werd daar definitief een streep door gezet. De vrees is dat een voortvluchtige terrorist, die voor het laatst zou zijn gezien bij het Koning Boudewijnstadion, een aanslag in België beraamt.

Update 16.45 uur: Veldrit Koksijde gaat door, wel extra maatregelen
Ook de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Koksijde van zondag gaat vooralsnog door, al wil de burgemeester nog wel meer duidelijkheid van de minister van Binnenlandse Zaken over eventuele veiligheidsrisico’s. Er zal extra politiecontrole zijn en er worden militairen ingezet voor statische controle. Bezoekers wordt aangeraden geen rugzakken of tassen mee te nemen. Alles wordt gefouilleerd door de politie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.