Organisatie zet ploeg van Chinese vechtersbaas uit Tour of Hainan
screenshot
zaterdag 4 november 2017 om 20:31

Organisatie zet ploeg van Chinese vechtersbaas uit Tour of Hainan

De organisatie van de Tour of Hainan heeft wielrenner Xin Wang en zijn gehele ploeg van Keyi Look uit de koers gezet. Wang ging na de zevende etappe op de vuist met de begeleiding van de Zwitserse nationale selectie. Beelden van de matpartij zijn op internet verschenen.

In samenspraak met de Chinese wielerbond CCA en de aanwezige UCI-commissarissen heeft de organisatie daarop besloten de volledige formatie van het eiland Hainan te verwijderen, meldt het in een statement. De CCA zal verdere stappen ondernemen.

Fietspomp
Waarom Wang boos was op de Zwitserse stafleden, is niet bekend. Gesuggereerd wordt dat hij onderweg gehinderd zou zijn door de ploegleidersauto. Nadat de Chinees eerst met zijn vuisten insloeg op de Zwitsers, pakte hij ook nog een fietspomp. Dat was het moment waarop zijn eigen ploegleiding en de politie ingrepen.

“Wangs gedrag is onacceptabel en weerspiegelt niet de staat van het Chinese wielrennen”, is te lezen. “Mensen van Hainan staan bekend om hun vriendelijkheid. Het imago en de reputatie van de Ronde van Hainan kunnen niet worden aangetast door dergelijk ongepast gedrag. Een vechtpartij zal nooit worden toegelaten tijdens deze wedstrijd.”


[poll id=”627″]


Bekijk hieronder de beelden van het incident tussen Wang en een Zwitserse begeleiders.

Nee, dit is geen scene uit een film van Jackie Chan! Wel een withete Chinees in de Ronde van Hainan!

Geplaatst door WielerFlits op zaterdag 4 november 2017

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
4 november 2017 20:33
Dat wordt 20 jaar werkkamp.
4 november 2017 20:37
Wang-gedrag dient inderdaad bestraft te worden.
4 november 2017 20:45
Als een beetje vechten niet meer mag... de braafstejongetjevandeklascultuur is ook al in China aan het doordringen. Triest.
4 november 2017 21:01
Hier kan Bouhanni nog iets van leren.
4 november 2017 21:01
Chille beslissing voor z'n teamgenoten vooral.
4 november 2017 21:19
Van Wang werd sindsdien nooit meer iets vernomen.
4 november 2017 21:27
Had hem beter de andere Wang toe kunnen keren. Er rijden er 3 van rond in Hainan.
4 november 2017 21:59
Werd aangereden door de auto volgens mij. Vandaar dat hij een 'klein beetje' boos werd.
4 november 2017 22:05
Levenslang schorsen die gast. Zelfs als hem flink onrecht is aangedaan dien je officiële kanalen te gebruiken voor je bezwaren (zoals bv reichenbach) en niet deze onzin.
4 november 2017 22:24
Nou nou, je kunt niet zien wat er gebeurt is. Er wordt gesuggereerd dat hij is aangereden, dat kun je gedeeltelijk in de video zien. Als dat zo is mag hij van geluk spreken dat hij niks breekt. Denk aan jesse sergent en sagan in het verleden.
Ik zou ook aardig boos zijn als ik door een volgauto van mn fiets wordt geknald.
4 november 2017 22:38
Los van of hij terecht boos is, is dit natuurlijk een extreem overdreven reactie. Zeker zoveel tijd na het incident, als een aanrijding tijdens de koers inderdaad de oorzaak is. Vooral op het gemak die fietspomp uit de auto erbij pakken, duidt gewoon op pure idioterie. Je hebt boos zijn en boos zijn.

Ik snap verder niet waarom zijn ploeg gestraft moet worden. Ook omdat zijn eigen ploegleiding hem helpt tegen te houden.
4 november 2017 22:46
Die reactie is uiteraard niet goed te praten. Toch is het niet raar dat kennelijke roekeloosheid een keer direct wordt vereffend, in plaats van het alleen maar lijdzaam te ondergaan.
5 november 2017 00:27
Hij was aangereden door een auto logisch dat die boos wordt, de organisaties moeten de renners in bescherming nemen, kijk een beetje verhaal halen kan, maar mishandeling gaat te ver. Beetje duwen intimideren ofzo om journalisten te trekken zou slimmer zijn.
Dit is wel een belachelijke beslissing hoezo de hele ploeg?
5 november 2017 00:33
Worden die zwitserse stafleden dan ook bestraft voor roekeloos rijden?
5 november 2017 07:14
https://youtu.be/xr2xMm9oQdg
5 november 2017 11:15
Wat gaan we toch fantastisch vooruit als ik de reactie van sstijnntje lees. Wat een hoop volk dat iedereen tegenwoordig toch wil 'stenigen' voor op zich nog lichte misdragingen. Ge ziet het bij MeToo ook.

Gaat nergens meer over, gewoon een matpartijtje zoals die 's avonds in de dorpskroeg ook wel eens uitgevochten worden, met bijbehorende attributen. In de kroeg flikkeren ze je er uit, heb je iemand wat harder geraakt dan komt de politie je ff meenemen en mag je in de cel afkoelen. Het volstaat dan om iemand te beboeten of zoals in dit geval uit koers te nemen (incl boete).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.