Organisator ASO kiest voor acht renners per ploeg in Parijs-Nice
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 5 maart 2020 om 17:39

Organisator ASO kiest voor acht renners per ploeg in Parijs-Nice

Koersorganisator ASO heeft besloten om in Parijs-Nice ploegen van acht renners toe te laten, zo vertelt Deceuninck-Quick-Step-ploegleider Wilfried Peeters aan Sporza. ASO wil op die manier zoveel mogelijk coureurs competitieritme laten opdoen met het oog op de voorjaarsklassiekers.

Normaal moeten de ploegen het in WorldTour-wedstrijden doen met zeven renners, maar veel klassiekerspecialisten en ronderenners richten hun vizier nu op Parijs-Nice. De reden: organisator RCS Sport moet noodgedwongen een streep zetten door Strade Bianche, terwijl ook Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo in gevaar zijn.

Door de beslissing van ASO kunnen nu meer renners meedoen aan Parijs-Nice, maar het is afwachten hoeveel coureurs de ‘Koers naar de Zon’ daadwerkelijk zullen betwisten. Zo hebben Astana, Mitchelton-Scott, Team Ineos en UAE Emirates al besloten om niet deel te nemen, terwijl ook CCC lijkt te passen voor de rittenkoers.

Er zijn ook enkele ploegen die wel degelijk zullen afzakken naar Plaisir, het vertrekpunt voor de 78e editie van Parijs-Nice. Zo heeft NTT Pro Cycling laten weten ‘gewoon’ te zullen deelnemen, net als Arkéa-Samsic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.