Organisator Zilvermeercross is het zat: “Subtoppers maken het ons niet makkelijk”

Organisator Zilvermeercross is het zat: “Subtoppers maken het ons niet makkelijk”

Koen Monu, de organisator van de Zilvermeercross die aankomende zondag plaatsvindt, is er klaar mee. De organisator ziet namelijk veel veldrijders de cross, die niet meetelt voor een klassement, overslaan. Dat terwijl zij wel een startcontract getekend zouden hebben. In Het Nieuwsblad doet Monu zijn verhaal. 

“Wij hebben een budget dat we onder controle proberen te houden, maar dat interesseert bepaalde renners niet. De toppers laten duidelijk weten of ze komen of niet, maar vele subtoppers spelen met onze voeten. Die wachten af en kijken of ze ergens anders in het buitenland meer kunnen verdienen. Dat maakt het als organisator niet makkelijk”, vertelt de organisator zijn verhaal.

Michael Vanthourenhout
Geërgerd noemt Monu Michael Vanthourenhout als één van deze subtoppers: “Met Vanthourenhout, bijvoorbeeld, hebben we een startcontract, maar hij heeft nog niet bevestigd. Ach, hij zal wel ziek worden in Spanje, zeker, en een ziektebriefje sturen?”

Jurgen Mettepenningen, manager van Marlux-Bingoal, noemt de woorden van Monu zielig. “Er is geen contractaanvraag gedaan, laat staan iets getekend. Dit is een zielige reactie van een organisator die aandacht naar zich wil toetrekken. Het zijn pertinente leugens die mijn ploeg en de cross schaden”, laat hij fel weten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.