Orica-GreenEDGE wil Pieter Weening behouden
foto: Sirotti
zondag 19 april 2015 om 12:32

Orica-GreenEDGE wil Pieter Weening behouden

Pieter Weening heeft een aflopend contract bij Orica-GreenEDGE, maar de kans is groot dat deze verlengd wordt. Dat meldt ploegleider Matthew White aan Nu.nl. “Ik denk dat zijn beste jaren nog moeten komen”, zegt de Australiër over de 34-jarige Fries.

“Hij is erg waardevol voor het team en we willen hem graag behouden”, aldus White. Weening rijdt dit seizoen eerst de Giro d’Italia, en maakt nog kans op een selectie voor de Tour de France, die dit jaar in Utrecht start. “We moeten even zien hoe het in de Giro gaat, maar hij staat op de shortlist en heeft een goede kans om geselecteerd te worden. Het is gewoon een goede renner die elk jaar wel een paar koersen wint.”

In 2013 wist Weening namens Orica-GreenEDGE de Ronde van Polen te winnen en vorig jaar maakte hij deel uit van het team dat de ploegentijdrit in de Giro won. Ook wist hij de Giro della Toscana op zijn naam te schrijven in 2014. Dat is nog gerekend buiten zijn twee ritzeges in de Giro (2011 en 2014) en zijn Tourritzege van 2005.

De nuchtere Fries zelf zegt nog niet gesproken te hebben over een nieuw contract. “Het is mooi om te horen dat ze me willen behouden, maar we hebben het er eerlijk gezegd nog niet over gehad”, vertelt hij. “Ik wil altijd het eerste deel van het seizoen afwachten en daarna beginnen de onderhandelingen pas. Ik moet natuurlijk iets hebben om mee te onderhandelen, zorgen dat ik gewaardeerd ben in de ploeg.”

Ook over een Tourdeelname wil hij nog niet spreken. “Ik moet eerst deze koersen zien te overleven en dan nog de Giro. Pas daarna kunnen we over de Tour spreken.” De start in Utrecht voelt voor hem niet speciaal. “Dat interesseert me helemaal niks, een koers is een koers. Het is leuk, maar het is niet zo dat ik er daarom bij moet zijn. Kijk, als ie nou in Friesland zou starten? Haha, nee hoor, dat is een grapje.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
19 april 2015 12:50
Weening lijkt me bij Orica goed op zijn plaats en ik neem aan dat hij daar zijn contract zal verlengen. Ik vind Orica trouwens een mooie ploeg en zou het niet onverstandig vinden als iemand als Kelderman Lotto-Jumbo voor Orica verlaat.
19 april 2015 12:58
Prachtig om de laatste alinea te lezen over een eventuele Tourstart. Echt een nuchtere Fries. Een deelname aan de Tour lijkt me dan ook niks voor hem.
19 april 2015 13:21
Waarom niet geschikt om te rijden als de start in Nederland je niet interesseert? Daarmee zegt hij niet dat de tour hem niet interesseert.
19 april 2015 13:28
Ik stond naast hem toen hij dat interview deed :) Leuk !
19 april 2015 14:15
Mooizo, mag hij prima blijven! Leuke ploeg!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.