‘Oscar Freire ambieert Spaans bondscoachschap’
foto: Sirotti
donderdag 22 november 2018 om 18:23

‘Oscar Freire ambieert Spaans bondscoachschap’

Gisteren maakte de Spaanse wielerfederatie RFEC bekend dat het afscheid neemt van bondscoach Javier Mínguez, nadat de Spanjaard in de media klaagde over zijn ’te lage’ salaris. Volgens Marca zijn er enkele kandidaten om hem op te volgen. Een van hen is een oude bekende: Óscar Freire.

Freire – in het verleden jarenlang actief voor Rabobank – zou zich al in een vroeg stadium hebben gemeld bij voorzitter José Luis López Cerrón. De oud-sprinter heeft als voordeel dat hij een grote carrière als wielrenner heeft gehad. Zo werd hij liefst drie keer wereldkampioen, in Verona (1999), Lissabon (2001) en opnieuw Verona (2004).

Daarnaast won Freire driemaal Milaan-San Remo, en won hij in 2008 de groene trui in de Tour de France. De 42-jarige Spanjaard heeft echter één nadeel: hij heeft geen enkele ervaring als ploegleider. Cerrón lijkt dan ook te neigen naar een andere kandidaat, namelijk Pascual Momparler.

Concurrentie 
Momparler heeft – in tegenstelling tot Freire – wél ervaring als coach. Hij is momenteel de keuzeheer van de beloften. Cerrón laat aan Marca weten dat Momparler inderdaad de voornaamste kandidaat is. Hij heeft de laatste jaren talenten als Marc Soler en Iván García Cortina onder zijn hoede gehad.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.