Oscar Onley breekt sleutelbeen voor derde keer in acht maanden: “How many fckn times?”
foto: Cor Vos
maandag 15 april 2024 om 10:34

Oscar Onley breekt sleutelbeen voor derde keer in acht maanden: “How many fckn times?”

Oscar Onley heeft bij een val in de Amstel Gold Race zijn sleutelbeen gebroken. Het is voor de derde keer in acht maanden tijd dat de renner van dsm-firmenich PostNL deze specifieke blessure heeft opgelopen. “How many fckn times?”, vraagt de 21-jarige Brit zichzelf af op Instagram.

Een kleine acht maanden terug, op 26 augustus 2023, brak Onley zijn sleutelbeen in de tweede etappe van de Vuelta a España. Hij herstelde snel en reed in het najaar nog verschillende wedstrijden, waaronder de Ronde van Lombardije en Tour of Guangxi. Het huidige seizoen begon hij in Australië, waar hij een rit won in de Tour Down Under. Een dikke week na die overwinning kwam hij echter te val in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Het verdict: een sleutelbeenbreuk.

Eind maart, goed twee maanden na zijn crash in Australië, maakte Onley zijn rentree in de GP Miguel Indurain. Hij bewees direct zijn vorm door als derde te eindigen in deze Spaanse eendaagse. Vervolgens reed hij nog de Ronde van het Baskenland, maar in de Amstel Gold Race ging het opnieuw mis. Weer kwam hij ten val en weer liep hij daarbij een sleutelbeenbreuk op. Het is nog niet bekend hoelang Onley ditmaal uit de roulatie zal zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.