Oscar Pereiro Sio heeft na Tour de France 2006 nooit meer contact gehad met Floyd Landis
Nick Doup
zaterdag 13 juli 2024 om 09:35

Oscar Pereiro Sio heeft na Tour de France 2006 nooit meer contact gehad met Floyd Landis

Oscar Pereiro Sio gaat de geschiedenisboeken in als winnaar van de Tour de France 2006, maar Parijs reed hij nooit binnen in het geel. Wel als tweede. Pas vijftien maanden later kreeg de Spanjaard officieel de leiderstrui overhandigd. In de nieuwe RIDE Magazine lees je het bijzondere verhaal van Pereiro, die na een monstervlucht plots mocht dromen van eindwinst en uiteindelijk verloor van Floyd Landis, maar toch won.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pereiro en Landis kenden elkaar goed in aanloop naar de veelbesproken Ronde van Frankrijk, want in 2005 waren de twee ploeggenoten bij Phonak. Dat ze een jaar later samen op het podium stonden en in een juridisch steekspel belandden, hadden de Spanjaard en de Amerikaan toen niet kunnen voorzien. Landis werd de eindzege ontnomen na een positieve test op testosteron, waarna Pereiro uitgeroepen werd tot winnaar. De twee spraken elkaar sindsdien nooit meer, onthult Pereiro in RIDE.

“Ik heb Floyd nog wel gebeld nadien, maar hij nam de telefoon niet op. In 2007 kwam hij nog langs in de Vuelta a España. Als vriend wilde ik hem daar zien en vragen wat er gebeurd was, alleen dat kon niet door alle camera’s. Sindsdien hebben we geen contact meer gehad”, legt de klimmer uit Galicië uit.

Praten over zijn Tour de France-overwinning doet Pereiro steeds vaker, maar voor altijd zal zijn zege verbonden zijn aan het verhaal van Floyd Landis. “Ik kan daar best wel goed mee omgaan, want ik kan er niets meer aan veranderen. Het is onmogelijk om die verhalen uit elkaar te halen, dus wat kan ik er nog aan doen? Het heeft mijn leven veranderd, maar aan de manier waarop denk ik niet terug. Ik heb geaccepteerd hoe het is gelopen en daarmee is het voor mij goed.”


Terugblik: Oscar Pereiro Sio
In de nieuwe RIDE Magazine (€9,95) haalt Oscar Pereiro Sio herinneringen op aan de gele trui die hij in 2007 ontving na zijn eindzege van de Tour 2006. De Spanjaard blikt terug op een veelbewogen ronde met ups, downs en plotwendingen. Hoe blikt hij terug op het dopingtijdperk van toen? En hoe beleefde hij de lange periode vol onduidelijkheid? Lees het interview met Pereiro in het 236 pagina’s tellende blad van RIDE. Bestel jouw exemplaar van het zomernummer 2024 van RIDE Magazine hier!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.