Oscar Riesebeek op weg naar Corendon-Circus
foto: Cor Vos
donderdag 12 september 2019 om 15:00

Oscar Riesebeek op weg naar Corendon-Circus

Mathieu van der Poel zal binnenkort een nieuwe ploeggenoot mogen verwelkomen. Oscar Riesebeek is namelijk op weg naar Corendon-Circus. De 26-jarige Nederlander koerst dit seizoen voor Roompot-Charles, dat zal verdwijnen uit het wielerpeloton.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Riesebeek maakte in 2017 zijn profdebuut bij (toen nog) Roompot-Nederlandse Loterij. Hij viel de afgelopen seizoenen vooral op in de kleinere rittenkoersen. Zo werd hij vorig jaar derde in de Vierdaagse van Duinkerke, maar eindigde hij dit seizoen ook op het podium van het Circuit Cycliste Sarthe.

Daarnaast liet hij zich zien in enkele eendagswedstrijden, waaronder de Druivenkoers in Overijse (tweede in 2018) en de voorbije Veenendaal-Veenendaal Classic (vierde). Riesebeek kende echter ook de nodige pech. Zo viel hij dit seizoen nog zwaar in de Vierdaagse van Duinkerke, met een hersenschudding tot gevolg.

Eerder vandaag werd bekend dat Maurits Lammertink – ploeggenoot van Riesebeek bij Roompot-Charles – volgend seizoen zal koersen voor Wanty-Gobert.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.