Otto Vergaerde op weg naar Trek-Segafredo
© Cor Vos
Nico Dick woensdag 7 juli 2021 om 20:11

Otto Vergaerde op weg naar Trek-Segafredo

Otto Vergaerde rijdt volgend jaar voor Trek-Segafredo. De 26-jarige Oost-Vlaming herontdekte zichzelf bij Alpecin-Fenix, het team waarvoor hij de laatste drie jaar uitkwam, en kiest nu dus voor een overstap naar de Worldtour.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vergaerde begon zijn profcarrière bij Sport Vlaanderen-Baloise. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Veranda’s Willems-Crelan, maar toen die ploeg overgenomen werd door Nick Nuyens, bleek daar geen plaats meer voor de Gentenaar. Gelukkig vond Vergaerde onderdak bij WSA Pushbikers, een Oostenrijkse niet-professioneel continentale ploeg.

Na een jaartje in volledige anonimiteit kreeg hij een nieuwe kans bij Corendon-Circus, intussen Alpecin-Fenix, en greep die met beide handen. Vergaerde ontpopte er zich tot een prima knecht in functie van Mathieu van der Poel en kreeg een contractverlenging tot eind dit jaar. Dit seizoen miste hij maar nét de Tourselectie. Vergaerde lag in balans met Petr Vakoc, maar de broers Roodhooft gaven voorrang aan de Tsjech.

Nu zet Vergaerde dus de stap naar de WorldTour. Dat werd aan WielerFlits bevestigd. Bij Trek-Segafredo zal hij onder meer stadsgenoot Edward Theuns en Milaan-San Remo-winnaar Jasper Stuyven terugvinden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.