Oud-biatleet Florian Lipowitz verrast vriend, vijand én zichzelf in Romandië: “Had dit nooit verwacht”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 april 2024 om 16:28

Oud-biatleet Florian Lipowitz verrast vriend, vijand én zichzelf in Romandië: “Had dit nooit verwacht”

Florian Lipowitz was de verrassing van de dag in de Ronde van Romandië. De 23-jarige Duitser, die tot zijn negentiende biatleet was, koos in de koninginnenrit resoluut de aanval en eindigde uiteindelijk als tweede. “Ik had nooit verwacht dat ik met de beste jongens omhoog zou gaan”, zei hij na afloop bij Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Wel wist ik vanuit het vertrek al dat ik goede benen had”, voegde Lipowitz daaraan toe. De renner van BORA-hansgrohe ging in de slotkilometer nog op jacht naar de uiteindelijke winnaar Richard Carapaz en kwam maar net te kort. “Ik kwam net te laat om hem te achterhalen. Maar ik ben superblij met vandaag.”

“Ik bleef zo lang mogelijk in de wielen van de andere jongens en deed gewoon mijn best. Ik ben superblij met mijn prestatie”, sloot hij af.

Lipowitz staat nu derde in het klassement, op negen seconden van de nieuwe leider Carlos Rodríguez. Aleksandr Vlasov, Lipowitz’ ploeggenoot bij BORA-hansgrohe, bezet plek twee. De Rus heeft een achterstand van zeven tellen op de Spaanse leider.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.