Oud-prof Domagalski vecht voor zijn leven na zware crash
foto: Cor Vos (archief)
zondag 16 juni 2019 om 12:43

Oud-prof Domagalski vecht voor zijn leven na zware crash

De Poolse wielrenner Karol Domagalski (29) ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis na een zware val in de Tour of Malopolska (2.2). Domagalski – die in het verleden uitkwam voor het Spaanse Caja Rural-Seguros RGA – vecht op dit moment voor zijn leven, zo laat de familie weten.

Het gebeurde allemaal in de tweede etappe van de Tour of Malopolska, een driedaagse rittenkoers in zijn thuisland Polen. Domagalski kwam met enkele andere renners ten val in volle finale. De renner moest uiteindelijk worden afgevoerd naar het Nowy Targ ziekenhuis, waar hij op dit moment vecht voor zijn leven.

De familie van Domagalski roept via Facebook op tot steun. “Hij ligt op dit moment in kritieke toestand in het ziekenhuis”, aldus zijn naasten. Domagalski begon zijn carrière in 2012 bij het ProContinentale Caja Rural. Hij reed uiteindelijk drie jaar voor deze ploeg.

Tegenwoordig komt hij uit voor het continentale Team Hurom. De Pool finishte vrijdag overigens nog als derde in de openingsetappe van de Tour of Malopolska.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.