Oud-Heverlee in 2023 start- en aankomstplaats van eerste BK gravel
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
dinsdag 22 november 2022 om 16:45

Oud-Heverlee in 2023 start- en aankomstplaats van eerste BK gravel

Oud-Heverlee fungeert volgend najaar, om precies te zijn op zondag 15 oktober 2023, als start- en aankomstplaats van het eerste BK gravel. Het gravelevenement zal tevens in het teken staan van een eerste kennismaking met het WK-parcours van 2024.

In Oud-Heverlee krijgen de gravelrenners dus al een eerste voorproefje van het WK voor gravelbikes dat in 2024 zal plaatsvinden. Met start en aankomst in Oud-Heverlee, gelegen aan de zuidkant van Leuven, trekken de renners tijdens het BK door het Meerdaalwoud dat tevens de finishlus is van het WK.

‘Open-BK’
Organisator Golazo hoopt dat het BK van 2023 als een ‘open BK’ ook als kwalificatiewedstrijd kan dienen voor de wereldkampioenschappen, zodat buitenlandse graveltoppers ook al kunnen proeven van het WK-circuit door de Brabantse Wouden, de groene long van Vlaams-Brabant.

“Oud-Heverlee, gelegen in het Meerdaalwoud, is een waar paradijs voor alle fietsers én zeker voor de gravelaar. Onze onthaalpoort van de Brabantse Wouden willen we op een sportieve manier onder de aandacht brengen. De start en aankomst van het BK bevindt zich op het Zoet Water. Daar kan Oud-Heverlee een quasi volledig onverhard parcours aanbieden voor de gravelaar”, schetst Katrien Timmermans, schepen van Sport.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.