Oud-Italiaans kampioen Santaromita stopt ermee

woensdag 13 november 2019 om 12:20
Oud-Italiaans kampioen Santaromita stopt ermee

Ivan Santaromita keert volgend seizoen niet terug in het profpeloton. De 35-jarige Italiaan heeft na veertien seizoenen besloten te stoppen als beroepsrenner.

“Ik heb niet langer de prikkels om op topniveau mee te doen”, vertelt hij aan Tuttobiciweb. “Mijn ploeg Nippo Vini Fantini houdt er aan het einde van het seizoen mee op en eerlijk gezegd
heb ik niet veel gedaan om een nieuw team te zoeken. Een belangrijke periode van mijn leven is nu ten einde, zodat ik meer tijd kan besteden aan mijn familie”, klinkt het.

Santaromita kwam sinds 2006 uit voor Quick-Step, Liquigas, BMC en Orica-GreenEDGE. Na een jaartje bij Skydive Dubai reed hij de afgelopen drie jaar voor Nippo Vini Fantini.

Santomarita veroverde in 2013 de Italiaanse titel – foto: Cor Vos

Zijn belangrijkste wapenfeit was de Italiaanse titel in 2013. Hij liet toen in Fondo als renner van BMC Michele Scarponi en Davide Rebellin achter zich. Drie jaar eerder had hij zich al eens verzekerd van de eindzege in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali. Santaromita stond in 2011 één keer aan de start van de Tour. Hij haalde als 81e Parijs. Ook reed hij gedurende zijn loopbaan vijf keer de Vuelta en vier keer de Giro.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.