Cookson pleit voor drie grote rondes van twee weken, Trentin stelt één grote combi-ronde voor

dinsdag 24 maart 2020 om 10:07
Cookson pleit voor drie grote rondes van twee weken, Trentin stelt één grote combi-ronde voor

Brian Cookson - foto: Cor Vos

Volgens Brian Cookson kan het inkorten van de drie grote rondes naar twee weken ertoe leiden dat zowel de Giro, Tour als Vuelta dit jaar eventueel nog verreden kunnen worden. Dat schrijft de voormalig voorzitter van de UCI op Twitter.

Cookson heeft kennis genomen van het voornemen van de Tour om de wedstrijd op de geplande datum door te laten gaan. “ASO zegt op dit moment blijkbaar dat de Tour op de geplande data zou kunnen plaatsvinden, maar dan zonder startdorpen, publiciteitskaravaan, enz. Ik zal zeer verbaasd zijn als dat gebeurt, gezien de situatie in Frankrijk op dit moment”, aldus Cookson.

Giro in september, Vuelta in oktober
Hij komt daarom met een suggestie. “Als de Olympische Spelen worden uitgesteld, zou dat meer ruimte geven in de kalender voor een verkorte Tour de France, misschien eind juli of augustus. Een twee weken durende Tour zou dan ruimte laten voor een twee weken durende Giro in september een soortgelijke twee weken Vuelta in oktober.” Daarnaast stelt Cookson voor dat de monumenten in de weekenden plaats kunnen vinden en andere voorjaarsklassiekers gedurende de week.

Cookson verliest echter de realiteit niet uit het oog en houdt een slag om de arm. “Het hangt allemaal af van een belangrijke verbetering van de gezondheidssituatie in Frankrijk, Italië en Spanje. Waarvan nog geen sprake is. Zo niet, dan zou het hele seizoen wel eens verloren kunnen gaan.”

Trentin: “Organiseer slechts één grote ronde”
Matteo Trentin heeft een ander idee om de krapte op de wielerkalender te bestrijden. Hij pleit voor één grote ronde. “Waarom organiseer je dit jaar niet slechts één grote ronde?” schrijft hij op Twitter. “Starten in Rome, passeren van Madrid, finishen in Parijs. De beste renners aan de start aan de start en een geweldige manier om alle mensen te herenigen met een wielerwedstrijd na deze verschrikkelijke tijd!”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.