Oud-winnaar Tiesj Benoot start in Strade Bianche

maandag 2 maart 2020 om 15:47
Oud-winnaar Tiesj Benoot start in Strade Bianche

Tiesj Benoot won Strade Bianche 2018 - foto: LaPresse

Team Sunweb schuift Tiesj Benoot en Michael Matthews naar voren in Strade Bianche, de Italiaanse gravelklassieker die ondanks het coronavirus doorgaat. In Parijs-Nice rekent de Duitse ploeg op sprinter Cees Bol en klimmer Sam Oomen.

“Strade Bianche is altijd een spannende wedstrijd en we gaat voor een goed resultaat met oud-winnaar Tiesj en Michael”, zegt ploegleider Marc Reef. “Zij hebben allebei een goede voorbereiding gehad, met een sterke Tiesj in het openingsweekend. Michael voelt zich sterk na een hoogtestage. Zij kunnen allebei een rol spelen. Robert Power was vorig jaar onderdeel van de kopgroep. Hij zal voor de steun moeten zorgen in de finale.”

Selectie Team Sunweb voor Strade Bianche (7 maart)
flag-be Tiesj Benoot
flag-gb Mark Donovan
flag-at Felix Gall
flag-au Michael Matthews
flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-au Robert Power
flag-be Ilan Van Wilder


Een dag na Strade Bianche begint Team Sunweb aan Parijs-Nice met Cees Bol als sprintkopman, en Sam Oomen en Marc Hirschi als vooruitgeschoven klimmers. “We willen in elke etappe een rol spelen. In de sprints gaan we voor Cees en werken we aan onze sprinttrein om hem in de best mogelijke positie af te zetten”, aldus ploegleider Matt Winston.

“We moeten alert zijn in de eerste vier ritten, want het weer kan de wedstrijd behoorlijk beïnvloeden. Daarna is het aan onze klimmers voor de ritzeges en een goed klassement in etappes zes, zeven en acht.”

Selectie Team Sunweb voor Parijs-Nice (8-15 maart)
flag-nl Cees Bol
flag-de Nico Denz
flag-nl Nils Eekhoff
flag-au Chris Hamilton
flag-ch Marc Hirschi
flag-nl Sam Oomen
flag-dk Casper Pedersen

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.