Oud-winnaar Wout Poels rijdt Luik-Bastenaken-Luik na sterk optreden in Tour of the Alps
foto: Cor Vos
zaterdag 20 april 2024 om 09:30

Oud-winnaar Wout Poels rijdt Luik-Bastenaken-Luik na sterk optreden in Tour of the Alps

Wout Poels zit in de selectie van Bahrain Victorious voor Luik-Bastenaken-Luik. De Limburger, die La Doyenne in 2016 op zijn naam schreef, was afgelopen week nog actief in de Tour of the Alps. Met ook nog Pello Bilbao, Antonio Tiberi en vooral Santiago Buitrago heeft Bahrain verschillende kaarten om te spelen.

De 36-jarige Poels eindigde als zesde in de Tour of the Alps. Alleen in de openingsrit finishte hij niet bij de eerste tien, daarna werd hij respectievelijk achtste, zevende, vierde en vijfde in de daguitslag. In de slotrit naar Levico Terme kwam hij solo over de top van de laatste beklimming, maar werd hij nadien weer ingerekend. Luik-Bastenaken-Luik reed Poels in totaal tien keer. Naast zijn overwinning in 2016, wist hij nooit de top-tien te halen.

Santiago Buitrago haalde vorig jaar nog de top-tien van LBL. Sterker nog, de Colombiaan werd toen derde, achter Tom Pidcock en de ongenaakbare Remco Evenepoel. Afgelopen woensdag werd Buitrago vijfde in een helse editie van de Waalse Pijl. Bilbao werd daar – net als veel andere renners – bevangen door de kou en haalde de finish niet. Drie dagen eerder was de Bask wel negende geworden in de Amstel Gold Race.

Net als Poels, stond ook Antonio Tiberi aan de start van de Tour of the Alps. De Italiaan kwam ook goed voor de dag in de vijfdaagse rittenkoers. Hij sloot de wedstrijd zelfs af als nummer drie van het klassement. Het is de eerste keer dat de 22-jarige renner mee zal doen aan Luik en pas zijn derde Monument, nadat hij twee keer de Ronde van Lombardije betwistte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.