Oude bekende Appollonio sprint naar de zege in Volta a Portugal

donderdag 1 augustus 2019 om 19:03
Oude bekende Appollonio sprint naar de zege in Volta a Portugal

foto: Cor Vos (archief)

De eerste etappe in de Volta a Portugal is gewonnen door Davide Appollonio. De Italiaan van Amore & Vita-Prodir bleek in de sprint sneller dan Daniel Mestre en Matteo Malucelli. Opvallend: Appollonio maakt deze week zijn comeback, nadat hij vier jaar geschorst is geweest vanwege dopinggebruik.

Mathias Reutimann, David Ribeiro, Peio Goikoetxea en Gaspar Gonçalves reden bijna de hele dag vooruit, maar ze mochten na een bijzonder lastige etappe niet om de zege sprinten. Het peloton wist de vluchters namelijk net op tijd in te rekenen, waardoor we toch een massasprint kregen in de straten van Leiria.

Het werd echter een ontregelde spurt, aangezien er een valpartij was op twee kilometer van de streep. De 30-jarige Appollonio wist echter de chaos te ontwijken en naar de zege te sprinten. Voor de Italiaan is het zijn eerste zege in acht jaar tijd. In het verleden kwam Appollonio uit voor ploegen als Cervelo, Sky en AG2R La Mondiale.

Geschorst vanwege EPO-gebruik 
Aan het einde van 2014 deed hij echter een stapje terug naar het ProContinentale niveau, om te gaan koersen voor Androni Giocattoli-Sidermec. Hij werd na enkele maanden echter betrapt op het gebruik van EPO. De UCI schorste hem uiteindelijk voor vier jaar, waardoor de carrière van Appollonio ten einde leek.

Toch gaf het kleine Amore & Vita-Prodir hem eind juni weer de kans om zijn rentree te maken in het peloton. Ruim één maand later wint de Italiaan een etappe in de Volta a Portugal. De Portugees Samuel José Caldeira wist zijn leiderstrui te behouden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair