Oude blessure hindert George Bennett: “Paar keer gedacht aan stoppen”

dinsdag 20 november 2018 om 14:11
Oude blessure hindert George Bennett: “Paar keer gedacht aan stoppen”

foto: Sirotti

George Bennett mankeert al langere tijd met een bijzondere kwaal: een chronisch probleem met zijn navel. De Nieuw-Zeelander van LottoNL-Jumbo dacht daardoor jaren geleden zelfs aan stoppen. “Dat was omdat we dachten dat we geen opties meer hadden. Maar nu denk ik dat we wel weer een aantal opties hebben om te proberen”, vertelt Bennett tegen Cyclingnews.

“Mensen kunnen gekke dingen maken. Ik zag dat mensen rugtransplantaties aan het doen waren, ik denk zelfs dat ze tegenwoordig een zijsteek kunnen laten verdwijnen”, zegt de 28-jarige klimmer. Het probleem leek na een operatie in het najaar van 2017 voorbij, totdat Bennett er in de Volta a Catalunya opnieuw last van kreeg. Deze winter gaat Bennett terug naar Nieuw-Zeeland. Daar zal hij in het ziekenhuis opnieuw onderzoeken ondergaan voor zijn buikblessure.

“Vele toptienplaatsen inruilen voor winst in één grote wedstrijd”
Van de Tirreno-Adriatico tot aan de Ronde van Spanje finishte George Bennett in iedere rond die hij reed in de top tien van het algemeen klassement. “Een top 10 behalen is leuk, het betekent dat je competitief bent en goed in de wedstrijd zit. Maar ik zou veel toptienplaatsen willen inruilen om een ​​keer een grote wedstrijd te winnen”, geeft de Nieuw-Zeelander aan.

Bennett merkte dit seizoen dat hij drie keer te vroeg in vorm kwam. “Ik wilde heel goed zijn in Catalonië, maar mijn beste wedstrijden waren Strade Bianche en Tirreno-Adriatico. Toen wilde ik goed zijn in de Giro d’Italia, maar de Ronde van de Alpen was mijn top. Aan het eind van het seizoen was de Vuelta mijn belangrijkste doel, maar ik was redelijk goed in Polen”, blikt hij terug.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair