Ouderdomsdeken Nash ploetert naar wereldbekerwinst in Waterloo
zondag 22 september 2019 om 21:16

Ouderdomsdeken Nash ploetert naar wereldbekerwinst in Waterloo

De 41-jarige Katarina Nash heeft de wereldbekermanche in Waterloo naar haar hand gezet. De Tsjechische rekende af met de Zwitserse Jolanda Neff na een leuke moddercross. De Britse Evie Richards mocht mee op het podium in de tweede wereldbekercross van het seizoen. Het was een mooi beeld bij de eerste seconden in het veld: witte truien Maghalie Rochette, leidster in de wereldbeker bij de elite dames, en Inge van der Heijden, leidster bij de beloften dames, doken zij aan zij het veld in. Ongetwijfeld vol motivatie om hun nummertje van vorige week in Waterloo over te doen, maar de klimatologische omstandigheden waren eigenlijk amper te vergelijken.

De omloop in Waterloo was namelijk omgetoverd tot een ware modderpoel, met diepe sporen en amper nog recuperatiestroken. Heel de middag ploeteren dus. Daar had Evie Richards wel zin in. De Britse Richards wachtte nog geen tweehonderd meter om naar de kop te snellen en op de eerste brug van de dag een kloofje te slaan.

Katerina Nash ging tot twee keer toe in de fout met een knieval en verloor zo wat terrein, maar gaf samen met de Franse Caroline Mani de hoop nog niet op. Na een twaalftal minuten schoof Nash met een indrukwekkende rush alsnog naar de leiderspositie. Ze ging niet alleen op, maar ook volledig over de Britse Richards, die haar inspanningen al een beetje begon te voelen.

Nog een ronde bleef Richards binnen de tien seconden van Nash, maar aan het einde ging het licht toch uit. Het grootste gevaar voor Nash kwam nog van de Zwitserse mountainbikester Jolanda Neff, die zich vanuit de achtergrond stilaan maar zeker naar voren aan het knokken was. Neff kwam echter te kort om een indrukwekkende Nash nog te bedreigen.

Wereldbeker veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 2: Waterloo

1. flag-cz Katerina Nash
2. flag-ch Jolanda Neff op 19s
3. flag-gb Evie Richards op 31s
4. flag-us Clara Honsinger op 1m25s
5. flag-ca Maghalie Rochette op 1m29s
6. flag-fr Caroline Mani op 1m47s
7. flag-us Jennifer Jackson op 2m07s
8. flag-nl Manon Bakker op 2m20s
9. flag-nl Maud Kaptheijns op 2m42s
10. flag-us Rebecca Fahringer op 2m54s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.