Overheid doet onderzoek naar financiën Cycling Vlaanderen
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 22 april 2022 om 11:29

Overheid doet onderzoek naar financiën Cycling Vlaanderen

De Vlaamse overheid gaat een onderzoek instellen naar de financiële huishouding van Cycling Vlaanderen. Minister van Sport Ben Weyts heeft de Inspectie Financiën de opdracht daarvoor gegeven, omdat er onduidelijkheid is over de rol van Belgian Cycling binnen Cycling Vlaanderen.

De vraag is of de subsidies die Cycling Vlaanderen ontving op de juiste manier zijn besteed. Het onderzoek zal uitwijzen of alles volgens de regels is gegaan. Weyts: “Er bestaat twijfel over de correcte besteding van belastinggeld. Het is ook in het belang van Cycling Vlaanderen dat elke twijfel wordt weggenomen. Zeker in het koersgekke Vlaanderen hebben we nood aan een wielerfederatie die boven elke verdenking verheven is.”

Begin deze maand stapte Frank Glorieux op als CEO van Cycling Vlaanderen. Hij was zes jaar actief in die functie. Met hem gingen nog drie bestuurders weg. In een open brief van het personeel, die kort daarna naar buiten kwam, stond dat Glorieux ‘druk en tegenstand’ ondervond binnen de organisatie. De situatie hield geen stand en dus vertrok de CEO.

Die tegenstand binnen de Vlaamse wielerbond zou komen vanuit Belgian Cycling, de nationale wielerfederatie. Zo hebben meerdere mensen zitting in het bestuur van beide organisaties. Ondanks dat vorig jaar al een onafhankelijk onderzoek was gedaan, is er nog altijd onduidelijkheid over de financiële stromen uit heden en verleden.


Bekijk hieronder de mededeling van Minister van Sport Ben Weyts:

Afbeelding

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.