Overlegcomité komt met goed nieuws voor onder meer jeugdrenners

donderdag 15 april 2021 om 16:37
Overlegcomité komt met goed nieuws voor onder meer jeugdrenners

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

De jeugd- en niet-professionele wielerwedstrijden worden verder stilgelegd tot 7 mei, maar toch is er goed nieuws na een laatste vergadering van het Overlegcomité. Zo mogen niet-profs vanaf 19 april weer in het buitenland koersen en bestaat de kans dat er in mei opnieuw in eigen land wordt gekoerst.

Het reisverbod binnen de Europese Unie vervalt vanaf 19 april en de aangepaste regelgeving maakt het voortaan wel mogelijk wedstrijden in het buitenland te betwisten. Renners en clubs die hiervan gebruik willen maken, moeten zich echter wel strikt aan de geldende richtlijnen houden. Er blijft wel een negatief reisadvies gelden voor alle niet-essentiële reizen.

Een week later, vanaf 26 april, is het weer toegestaan om in een groep van tien volwassenen te trainen. Het is nog altijd wachten op jeugd- en andere niet-professionele wedstrijden in eigen land, maar het Overlegcomité sluit niet uit dat er in mei opnieuw kan worden gekoerst.

Vrijdag staat er een nieuw overleg gepland waarbij er specifiek zal worden gesproken over de (wieler)sport. Het Overlegcomité kan daarna de concrete toepassingen in de wielersport toelichten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.